Veľké Orvište sa vzmáha, pribudlo mu deväť bábätiek

  • Spravodajstvo
  • 26. januára 2017, 07:59
  • Autor:vd

Vo Veľkom Orvišti usporiadali v piatok 20. januára pre deväť nových „občiankov“ slávnostné uvítanie do života. Rodičia dostali pre svoje ratolesti od obce „poduškové“ i pamätnú medailu. Miestni školáci svojim dupačkovým kamarátom zahrali na píšťalke i harmonike. Do kroniky malo pribudnúť deväť nových podpisov, no niektoré dieťatká ochoreli, preto ich rodičia zapíšu do obecnej knihy neskôr.

Rodičov, deti i predstaviteľov obce privítala Marta Kráľovičová, šéfka sociálnej komisie Obecného úradu vo Veľkom Orvišti. Starosta Pavol Paulovič vo svojom príhovore okrem iného uviedol: „Užívajte si každý okamih prežitý s vaším dieťatkom, chváľte každý jeho úspech. Vychutnávajte si všetky kroky v krajine detstva. Nezabúdajte pravidelne užívať liek na vytvorenie šťastnej a harmonickej rodiny, ktorým je láska, pozornosť, starostlivosť.“

Po oficialitách, keď pracovníčka obecného úradu Alica Kováčiková predstavila deti a starosta spolu so svojím zástupcom Jozefom Valom i poslankyňou M. Kráľovičovou odovzdali rodičom dary od obce, nasledovalo pohostenie a spoločenská konverzácia. V rámci nej sme sa dozvedeli, že práve jedno z dieťatiek, Emma Kubriczka, spolu so svojou mamičkou a oteckom budú hlavnými aktérmi natočeného dokumentu priamo z pôrodu. „Filmári z televíznej relácie Baby boom zachytili hlavne emócie nás rodičov pri narodení nášho dieťatka, ktoré prišlo na svet sekciou,“ uviedla pre Piešťanský týždeň matka dieťaťa, Linda Kubriczka.

V uplynulom roku matrikárka vo Veľkom Orvišti vystavila rodné listy Petrovi Boříkovi, Nikolasovi Vavrincovi, Stanislavovi Mokošovi, Illkerovi Maluniakovi Suleymanovi, Brunovi Líškovi, Dominike Kupcovej, Emílii Halmovej, Emme Kubriczkej a Eve Pillárovej. Srdečne blahoželáme!

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 24. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj