V tombole výložky „kapitána Danka“

  • Nezaradené
  • 24. februára 2017, 13:06
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Plesovú sezónu odštartovali aj v malej obci neďaleko Piešťan, v Očkove. V dedinke so zhruba štyristo obyvateľmi sa v miestnom kultúrnom dome zišla takmer stovka tancachtivých hostí. Plesovú sezónu v Očkove otvoril v piatok 17. februára vo večerných hodinách príhovorom a slávnostným prípitkom starosta Miroslav Beňovič.

Plesový večer odštartovala tanečná dvojica M&S z Trenčína, potom už v tónoch valčíka pozvala prítomných na tanečný parket skupina Retro zo Šterús. Po prvotných rozpačitých pozývaniach do tanca sa s pribúdajúcimi tónmi parket zaplnil a za stolmi ostal sedieť len málokto. Ľudové skladby striedala kapela s hitmi prevažne z obdobia osemdesiatych a deväťdesiatych rokov.

K slávnostnej večeri usporiadatelia pripravili kuracie a bravčové medailóniky so syrovou omáčkou a sušenými paradajkami. Po večeri prišlo na rad žrebovanie tomboly. Medzi množstvom hodnotných darov sa ocitla aj vcelku vtipná položka s aktuálnym politickým podtónom, a to zarámované vojenské výložky „kapitána Danka“. Túto cenu si odniesla speváčka kapely do Šterús. Na rozdiel od predsedu národnej rady dôstojne a bez ich bozkávania.

Po ukončení žrebovania plesová veselica pokračovala až do rána. A kto po polnoci dostal chuť na nejaké výdatné jedlo, mohol si dať porciu pravej zabíjačkovej kapustnice, ktorú pripravili miestni tradičným vidieckym spôsobom.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 21. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj