Úradníci môžu po Trnave jazdiť služobnou kolobežkou

  • Spravodajstvo
  • 18. januára 2018, 11:00
  • Autor:sita

Zamestnanci Mestského úradu v Trnave môžu na prepravu po meste okrem troch elektromobilov najnovšie používať aj služobnú kolobežku s elektrickým motorom. Kolobežka môže dosiahnuť maximálnu rýchlosť 30 kilometrov za hodinu, na jedno nabitie dokáže zvládnuť až 30 kilometrov.

"Na niektoré miesta v rámci Trnavy je oveľa jednoduchšie dostať sa kolobežkou ako autom. Zatiaľ máme len jednu, ak by si ju zamestnanci obľúbili, určite by nebol problém kúpiť aj ďalšie, keďže jej cena je do tisíc eur,“ povedal Matúš Škvarka z Mestského úradu v Trnave. Kolobežka sa dá po dojazde na určené miesto jednoducho zložiť a odniesť v ruke. Nabíja sa z bežnej elektrickej zásuvky.

"Kolobežka je určená pre tých zamestnancov, ktorí potrebujú v meste prekonať väčšie vzdialenosti. Chodia napríklad na staveniská alebo do Mestského priemyselného a technologického parku, ktorý je mimo centra,“ povedal o najnovšom vozidle mestského úradu hovorca trnavskej radnice Pavol Tomašovič. Kolobežku si už podľa neho vyskúšal aj primátor Peter Bročka.

Trnava v závere minulého roka kúpila tri elektromobily pre zamestnancov mestského úradu, priamo pred úradom na Trhovej ulici sú vybudované aj
nabíjacie stanice. Cieľom radnice je vytvoriť skupinu vozidiel, ktoré budú môcť používať viaceré organizácie mesta. Zamestnanci by si ich na pracovné účely mali objednávať prostredníctvom online aplikácie. Ďalší elektromobil využívajú príslušníci mestskej polície.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava