Strašili aj pod sochou Mórica

  • Spravodajstvo
  • 2. novembra 2017, 08:45
  • Autor:Viera Dusíková

Spočiatku to vyzeralo, že na halloweensku párty, ktorú organizoval Parlament mladých mesta Vrbové, prídu len mamičky a deti, čo si akciu vymysleli. Opak však bol pravdou. Z komorného podujatia sa vyvinul vydarený celomestský kúsok.

Do klubu v Dome kultúry vo Vrbovom po cestičke lemujúcej blikajúcimi svietnikmi sviečok v ručne zdobených svietnikoch prišli strašidielka z celého mesta. V sobotný večer 28. októbra nesedeli pri počítači či telke. Tancovali, jašili sa, strašili pod sochou Mórica aj šikmou vežou.
„Prvú detskú halloweensku párty hodnotím veľmi kladne. Nečakal som, že príde toľko detí. Veľmi ma prekvapili, v akých originálnych maskách prišli. Použili nielen farby na tvár, ale aj papier, karty, materiál od výmyslu sveta. Mamičky pripravili bohaté občerstvenie, deťom nič nechýbalo, všetko – výzdoba aj program – bolo dotiahnuté do detailov. Nakoniec sa zabavili nielen deti, ale i dospelí. Keď sa zotmelo, malé strašidielka sa vybrali na námestie, kde postrašili okoloidúcich,“ skonštatoval Dušan Sabo, šéf Parlamentu mladých mesta Vrbové.
Akciu mali pevne v rukách vrbovské mamičky. Jedna z iniciátoriek, Martina Červeňová, stíhala v ten deň všetko. Dopoludnia prácu, večer predtým pečenie slaných slimáčikov a počas halloweenskej párty aj varenie detského punču.
„Som rada, že sa do nášho klubu prišli zabaviť aj deti, ktoré sme vôbec nepoznali. Je to milé, ako sa tešia z diskotéky. Každý týždeň tu máme krúžok tvorivosti. Vyrábame všelijaké dielka, potom deťom pustím hudbu a vidím, ako veľmi rady tancujú. Je to pre nich prirodzené – pohyb, dynamika. Aj toto nás viedlo k myšlienke usporiadať prvú halloweensku párty v klube. Plánujeme tu pre deti poriadať detskú diskotéku každý mesiac,“ povedala M. Červeňová.
Pri stole sedeli jej kolegyne – kamarátky, vo vedľajšej miestnosti tancovali deti. Tie, ktoré boli smädné či hladné, zašli do „občerstvovacej miestnosti“. Mali tu na tanierikoch medovníky, slimáčiky či voňavé pukance, ktoré si tu vlastnoručne „vypukali“, a tiež detský punč s ovocím rôzneho druhu.
V závere párty sa veselá pospolitosť vybrala strašiť do mesta. Vodiči áut deťom zamávali, pozdravovali ich aj Vrbovčania idúci v sobotu za zábavou či rozptýlením. Spoločnú fotografiu z atmosféry prinášame aj v Piešťanskom týždni. Práve týmto deťom i mamičkám sa ráčilo prísť a parádne sa zabaviť na halloweenskej párty.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj