Seniori prespievali lyžiarsku hymnu

  • Spravodajstvo
  • 9. marca 2016, 10:29
  • Autor:am

Uplynulý víkend sa niesol v znamení Svetového pohára v Jasnej a podporu slovenským reprezentantkám vyjadrilo mnoho Slovákov. Ako prvý sa hymny pre lyžiarku Veroniku Velez-Zuzulovú zhostil Lukáš Adamec, odvtedy sa dočkala niekoľkých verzií. Svoju nacvičili aj dôchodcovia v Dome seniorov v Modrovej, hviezdili s ňou v piatok 4. marca v spravodajstve komerčnej televízie.

Usmiati seniori sa pred televíznou kamerou cítili ako ryby vo vode. Jedenásť dôchodcov šírilo dobrú náladu do všetkých strán, pri speve ich povzbudzovali aj ošetrovatelia. Nacvičiť verziu hymny Go, Zuzu, go! trvalo tri dni. „Ľudia majú vyplnený čas a venujú sa tomu s veľkým nadšením a zápalom. Niektorí z nich sa za posledné roky možno nedokázali naučiť akúkoľvek trojriadkovú básničku a teraz zvládli dve slohy,“ povedal Andrej Ondrášik, riaditeľ zariadenia. „Snažíme sa našim zverencom vymýšľať program priamo v zariadení alebo aj dosahujúci na priestor mimo neho. Aktuálne nám zišlo na um prespievať hymnu a je v tom možno aj osobná iniciatíva, lebo som fanúšikom lyžovania,“ informoval riaditeľ.

Napriek tomu, že kameraman nakrútil po niekoľkých opakovaniach dostatok záberov, usmiatym starkým sa málilo. S chuťou si pesničku zaspievali ešte raz. Zopár hlasov neoddychovalo ani po odchode televízneho štábu. „Veľa ľudí si môže myslieť, že urobiť takúto vec sú schopní len mladí ľudia plní entuziazmu, alebo možno so sarkazmom. Našich klientov to bavilo, nehodnotili či sú starí alebo mladí, jednoducho išli do toho. Predpokladám, že melódia lyžiarskej hymny neopustí tieto múry ešte ďalší týždeň,“ dodal s úsmevom A. Ondrášik.

Vystúpenie v televízii si spoločne pozreli a o mediálnej prezentácii dali vedieť i rodinným príslušníkom prostredníctvom sociálnej siete.
 

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 8. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek