Rybolov v našom regióne

  • Spravodajstvo
  • 22. júna 2017, 09:05
  • Autor:pm

Okolie Piešťan sa v posledných rokoch stáva rybárskou destináciou. Hlavne kanály Váhu sú vo veľkej miere vyhľadávané. Dôvod je jednoduchý. Nachádza sa tu množstvo rýb, ktoré poskytujú dokonalé vyžitie v rôznych rybolovných technikách. Madunický kanál je pretekárska trať, ktorá spĺňa svetové kritériá v rybárskych súťažiach, a tak sa stáva dejiskom rôznych podujatí.

Najväčší feedrový víkend v Európe


Práve v Maduniciach na kanáli sa v dňoch 3. a 4. júna konalo mega rybárske podujatie. Pokojne by sa dalo nazvať najväčším feedrovým víkendom v Európe. Veď počas dvoch dní sa tu uskutočnilo viacero pretekov. Na jednom mieste sa zišlo asi 240 pretekárov z 15 krajín. Dôvod bol jednoduchý. Rybárske preteky v love feedrovou technikou.

Počas dvoch dní sa tu konali Majstrovstvá Slovenska juniorov v LRU-Feeder 2017, Sports European Feeder Browning Cup – Slovakia a Sports Kinder Feeder Browning Cup.

Na rybárov čakalo priaznivé slnečné počasie a zdalo sa, že ryby budú brať spoľahlivo. Voda sa však postarala o to, aby preteky neboli jednoduché. Známou vecou je fakt, že ak voda v kanáli neprúdi, ryby neberú. A práve toto sa stalo. V Maduniciach si v tomto roku obrazne povedané vylámalo zuby veľa pretekárov svetového formátu. Našťastie, na druhý deň sa usporiadateľom podarilo dohodnúť s kompetentnými orgánmi zvýšenie prietoku vody a ryby začali reagovať na ponúkané nástrahy.

Celý víkend zabezpečovala firma Sports, ktorá pre účastníkov pripravila viacero stánkov s občerstvením a ceny v hodnote viac ako 10-tisíc eur. Takže motivácia na strane pretekárov nechýbala. Neulovilo sa síce toľko rýb ako po minulé roky, ale o to väčšia radosť vládla na stupňoch víťazov.

Krásne počasie, nevyspytateľná voda, rybárske nadšenie, dobrá nálada a hodnotné ceny. Všetky tieto faktory zabezpečili, že podobný víkend sa v Maduniciach zopakuje aj o rok.

Deň svätého Petra na Čerenci


Poľovníci majú každý rok Deň svätého Huberta, ktorý je ich patrónom. A práve z toho dôvodu si rybári povedali, že budú mať Deň svätého Petra, patróna všetkých rybárov. V tomto roku sa bude konať už druhý ročník akcie, ktorá je venovaná hlavne deťom, ale aj dospelým. Deň svätého Petra pripravujú spoločne Mesto Vrbové, Mikroregión nad Holeškou, MO SRZ Vrbové, Detské rybárske krúžky Jaroslava Helera, firma Sports a Združenie priaznivcov športového rybolovu.

Už od skorého rána v sobotu 24. júna sa bude na vodnej nádrži Čerenec vo Vrbovom konať už siedmy ročník rybárskych pretekov v LRU plávaná žiakov základných škôl piešťanského regiónu. V popoludňajších hodinách sa uskutoční súťaž v rybolovnej technike O pohár primátorky mesta Vrbové v kategóriách do 10 a 15 rokov + dospelí. Na túto súťaž nepotrebujete ani povolenie na rybolov, môžete použiť vlastnú udicu alebo pripravené udice.

Testeri firmy Sports vás oboznámia nielen s novinkami pre lov kaprov, ale pripravujú aj prednášky o love rýb na feeder, love rýb na plávanú, love rýb prívlačou, love sumcov s vábničkou…

Deti určite zaujme bazén so živými rybami či vozenie sa na člne. O dobrú náladu sa postará country skupina Jako Kedy. Program je pestrý. Ak si chcete spríjemniť víkend, príďte medzi rybárov s celou rodinou a strávite krásny deň so skvelými ľuďmi.

Ak nemáte čas ísť na ryby, nenechajte si ujsť vysielanie internetovej relácie pre rybárov. Nájdete ju jednoducho pod názvom Rybárska televízia. Do jej vysielania sú zaradené aktuality priamo od vody, lovy, testovanie rybárskeho náradia, zaujímavé rozhovory s úspešnými rybármi. V najbližšom období sa zmení aj vysielací čas Rybárskej televízie. Premiéra bude každý piatok a sme tu pre všetkých rybárov. Neváhajte nás preto kontaktovať na našej fanpage Rybárska televízia na Facebooku alebo e-mailom na relacia@sports.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín