Rokfortský ples v Drahovciach pripravili Superuvoľnení

  • Spravodajstvo
  • 10. februára 2017, 11:09
  • Autor:Martin Majtán, OZ Superuvoľnení/(am)

Občianske združenie Superuvoľnení odštartovalo v Kultúrnom dome v Drahovciach plesovú sezónu. V nedeľu 31. januára zorganizovali pre deti ples, ktorý niesol názov Rokfortský.

Superuvoľnení nadviazali na tému z letného tábora, kde deti navštívili počas prázdnin Rokfortskú školu. Mládeži sa téma zapáčila, a tak vznikol aj Rokfortský ples. Od 15.00 h sa zúčastnení registrovali, aby o polhodinu neskôr mohli privítať riaditeľa školy Martinusa Rokfortusa, ktorému celý čas pomáhala asistentka Natali Natalikus Natalikusová. Po príchode riaditeľ postupne predstavoval osem profesorov fakúlt Chrabromil, Slizolin, Bystrohlav a Bifľomor a nemohol chýbať ani maskot Superuvoľnených Smajlo.

Pre deti boli pripravené štyri súťažné disciplíny: triediace kúzlo, príprava na metlobal, prehadzovačka a maľovanie Dobyho ponožky. Po každej disciplíne nasledovalo tanečné kolo, v ktorom sa spolu zabávali maskot, profesori, deti, ba dokonca aj rodičia. Nasledovalo vyhodnotenie. Na štvrtom mieste skončil Bystrohlav, na treťom Slizolin, na druhom Bifľomor a na prvej priečke sa umiestnil Chrabromil. Paradoxom je, že v rovnakom poradí sa fakulty umiestnili aj v Rokfortskej škole zo série filmov o Harrym Potterovi.

Na podujatí v Kultúrnom dome v Drahovciach panovala veselá atmosféra.

Každé dieťa si odnieslo sladkú odmenu a kartičky Harry Potter. Nechýbala ani tradičná spoločná fotka, na ktorej bolo menej detí ako inokedy, keďže aj v Drahovciach prevláda chrípka. Napriek tomu sa Rokfortského plesu zúčastnilo viac ako 60 detí v najrôznejších maskách.

Na záver sa všetci tešili na tombolu. Boli to akoby druhé Vianoce, pretože sa v nej nachádzalo množstvo hračiek. Každé dieťa malo svoje poradové číslo, ktoré bolo zároveň jeho tombolové, takže mohlo vyhrať iba raz. A veruže sa tak aj stalo, na Rokfortskom plese nezostal nikto bez ceny. Tešíme sa o rok na ďalší maškarný ples. A aká bude téma? Nechajte sa prekvapiť…

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 7. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín