Pri Piešťanoch budú vyrábať súčasti Porsche

  • Spravodajstvo
  • 9. januára 2018, 07:54
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Výrobné haly v poradí už piatej automobilky na Slovensku postavia neďaleko Piešťan. Na 20-hektárovom pozemku v katastri Hornej Stredy by mali vzniknúť výrobné linky komponentov pre elektromobily luxusnej motoristickej značky.

 Montáž nového elektromobilu Porsche Mission E by mala prebiehať v bratislavskom závode koncernu Volkswagen Group, pod ktorý Porsche patrí.
Investícia je zatiaľ držaná pod rúškom tajomstva, no príchod tejto automobilky do blízkosti Piešťan ohlásil trnavský župan Jozef Viskupič pred novinármi na tlačovej konferencii na piešťanskom letisku v závere minulého roka. Vznik automobilky v tesnom susedstve Trnavského kraja by podľa Viskupiča mohol prispieť i k zachovaniu leteckej prevádzky na letisku.
Automobilka za týmto účelom vraj už predstaviteľov letiska oslovila. Podľa J. Viskupiča bude Porsche informovať o svojich zámeroch v Hornej Strede v prvom alebo v druhom kvartáli 2018.
Keďže slovenská ekonomika je na výrobe automobilov závislá, táto technológia vozidiel budúcnosti by tomuto strategickému segmentu nášho priemyslu len prospela. V Bratislave sa od roku 2013 vyrába vôbec prvý elektromobil koncernu Volkswagen Group, a to VW e-up! Toto mestské vozidlo by tak mal doplniť elektromobil luxusnej triedy z produkcie Porsche.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín