Pre vážne zranenú ženu priletel vrtuľník

  • Spravodajstvo
  • 21. novembra 2017, 13:19
  • Autor:vd

Záchranári aj piešťanskí hasiči zachraňovali minulý týždeň životy ľudí. Najvážnejšia dopravná nehoda sa stala medzi obcami Dolný Lopašov a Šterusy. Ťažko zranenú ženu prevážal vrtuľník.

Medzi Piešťanmi a Trebaticami skončil zakliesnený v kríkoch Opel Vectra. Nehoda, ktorá sa stala v stredu 15. novembra, sa zaobišla bez zranení. Auto hasiči vypilovávali z porastu, aby ho uvoľnili a mohli sprejazdniť cestu.
Nad Dolným Lopašovom sa v stredu 15. novembra vznášal záchranársky vrtuľník, ktorý prevážal z miesta dopravnej nehody ťažko zranenú ženu z Brezovej pod Bradlom. Peugeot 206, v ktorom sa viezla ako spolujazdkyňa, sa zrazil so Škodou Rapid na ceste zo Šterús do Dolného Lopašova. Škodovka skončila v poli, strieborný Peugeot zatarasil jazdný pruh.

Do vrtuľníka pomáhali naložiť zranenú spolujazdkyňu piešťanskí hasiči.

Okrem ťažko zranenej ženy záchranári pomáhali aj zraneným vodičom oboch áut a ženu pomáhali naložiť do vrtuľníka. Ako nás informovala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, vodič peugeotu šiel od Šterús na Dolný Lopašov a pri odbočovaní na poľnú cestu vľavo nedal prednosť v jazde oprotiidúcej škodovke. Pri čelnej zrážke utrpel 36-ročný vodič Škody Rapid z Vrbového ťažké zranenia dolných končatín, vodič peugeotu sa zranil ľahko. Dychová skúška preukázala, že vodiči pred jazdou nepili. Polícia okolnosti nehody stále vyšetruje.
Na Hodžovej ulici v Piešťanoch sa vo štvrtok 16. novembra pred polnocou rozhorela nadstavba plachty prívesu, ktorý tam bol odstavený. Ešte pred príchodom hasičov sa oheň snažili zlikvidovať okoloidúci. Hasiči požiar dohasili.
Poludňajší pokoj v Častkovciach narušil v pondelok 13. novembra požiar v miestnej rómskej osade. Likvidovalo ho osemnásť profesionálnych i dobrovoľných hasičov z Nového Mesta nad Váhom, Pobedima a Čachtíc.

Na Krajinskej ceste sa v piatok 17. novembra ťukli dve autá – Škoda Felicia a Audi A6. Pri tejto nehode sa pokrčili len plechy, nik sa nezranil.
Dramatickejšie chvíle zažívali v Trebaticiach v ten istý deň okolo piatej hodiny podvečer dve posádky osobných motorových vozidiel Škoda Superb a Škoda Fabia. Zo štyroch účastníkov nehody boli dvaja zranení, z nich jedno dieťa. Hasiči asistovali záchranárom pri ošetrovaní, na autách vykonali protipožiarne opatrenia, nehodu označili kužeľmi a vytečené prevádzkové kvapaliny posypali sorbentom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava