Poškodené orechy vyrúbu

  • Spravodajstvo
  • 8. júna 2017, 10:07
  • Autor:am, foto: mp

Narezané orechy lemujúce cestu z Krakovian smerom do Podolia zatiaľ ostávajú na svojom mieste. Svojmu osudu, ktorý im vytýčil neznámy páchateľ, však napokon neuniknú. Všetky poškodené dreviny sa totiž musia odstrániť.

Či išlo o barbarský čin, alebo o obyčajný kšeft, nateraz zisťuje polícia. Orechy narezané motorovou pílou do polovice kmeňa stromu sú nenávratne poškodené. „Neznámy páchateľ takto poškodil 32 stromov, ktoré tam rástli približne polstoročie. Podali sme naňho trestné oznámenie. Ak to nebude nevyhnutné, počas vyšetrovania necháme stromy na svojom mieste. Po jeho skončení ich však budeme musieť odstrániť. Ide nám predovšetkým o zachovanie bezpečnosti cestnej premávky,“ uviedla Natália Machalová, hovorkyňa Správy ciest Trnavského samosprávneho kraja.

Stav napílených orechov bude správa pravidelne monitorovať. Vodiči by mali byť ale zatiaľ obozretní pri silnejšom vetre či búrkach, keď je väčšia pravdepodobnosť, že by mohli stromy padnúť na cestu.

Keďže vyšetrovanie ešte nie je ukončené, totožnosť páchateľa či jeho motív je zatiaľ neznámy. Ako palivo však tento typ dreva veľmi vhodný nie je, využíva sa prevažne na výrobu úžitkového nábytku a na umelecké predmety. Cena orechového dreva sa pohybuje v závislosti od jeho kvality a veľkosti od 100 do 400 eur za meter kubický.

Neznámy páchateľ takto poškodil 32 stromov, ktoré tam rástli približne polstoročie

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 6. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel