Poľovníci vyčistili okolie Drahoviec

  • Spravodajstvo
  • 9. mája 2018, 08:46
  • Autor:vd

Členovia poľovníckeho klubu pri PVOD Drahovce vyčistili v poslednú aprílovú sobotu prírodu v okolí obce. Zapojili sa tak do Dňa Zeme, ktorý vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia.

V okolí Drahoviec toho bolo na odpratanie naozaj požehnane. Zvyšky plastov, plechov, pozostatky z automobilov či elektroinštalácií.
„Aj my poľovníci z Drahoviec si uvedomujeme, že naša planéta je krehká a zraniteľná. Skúsme zmeniť naše postoje a správanie a zmiernime negatívny dopad nášho pôsobenia na životné prostredie,“ uviedol Miroslav Petráš, člen poľovníckeho klubu pri PVOD Drahovce.

Členovia PZ vyzbierali z prírody v okolí štyri traktorové vlečky netriedeného odpadu a odpad pre ďalšie tri vlečky pripravili k odvozu.

„Pomôcť našej planéte môžeme napríklad zväčšením plôch zelene, vysadením nových stromčekov a okrasnej zelene, ak je potrebné pozbierať neporiadok, vyseparovať a odovzdať ho do zberných surovín. Skrášlime si okolie, v ktorom žijeme. My sme tak urobili. Naši členovia vyzbierali z prírody v okolí štyri traktorové vlečky netriedeného odpadu a odpad pre ďalšie tri vlečky sme pripravili k odvozu,“ dodal M. Petráš.
Drahovskí poľovníci zároveň vyzývajú ľudí, aby si prírodu viac vážili a neznečisťovali ju.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava