Pohár majstra v hre Pindžerlo sa vrátil do Vrbového!

  • Spravodajstvo
  • 20. januára 2017, 08:43
  • Autor:V. Dusíková

O tohtoročnom majstrovi sveta a vesmíru v hre Pindžerlo, minerálovi Kriaku, Andrejovi Budislavovi Jobusovi, platí porekadlo – zreje ako dobré víno. Čerstvý držiteľ pohára majstra sveta a vesmíru v Pindžerlo po roku opäť zabezpečil Vrbovčanom, že ocenenie, ktoré iba raz v 37-ročnej histórii mal v svojej držbe legionár z Maduníc, Tomáš Eliš, sa opäť vrátilo tam, kam patrí – do mesta pod šikmou vežou. Vivat Pindžerlo! Vivat Jobus!

Dvadsiate piate majstrovstvá v hre Pindžerlo sa opäť konali v Kúrii Mórica Beňovského. Organizátori využili predvečer Troch kráľov na usporiadanie obľúbeného podujatia. Hra Pindžerlo sa hrá na podomácky vyrobených stolných štadiónoch, loptu však neodkopujú plastoví hráči na pružinách, ale živý pindžerlista do loptičky pinká pandrláčikom z hry Človeče, nehnevaj sa! Organizátorom majstrovstiev sveta a vesmíru je Vesmírna federácia Pindžerlo – matka „šeckých“ organizácií multiorganizácie Kriak. Hoci história tejto stolovej hry siaha do hlbokej minulosti, nie vždy sa majstrovstvá konali, takže tento rok zaznamenali ich 25. ročník.

Andrej Budislav Jobus bol najlepší.

Tentoraz sa jej zúčastnilo pätnásť hráčov z Vrbového, Maduníc, Malženíc a Holíča. Do finále sa prebojoval spolu s A. B. Jobusom jeho kriacky kolega, Roman Víťazoslav Klčo, ktorý v minulosti vytýčil stred sveta a vesmíru v Šípkovci. S minerálom geológ prehral len o jediný gól. Duel sa skončil 8:7 v prospech majstra. Na tretej priečke sa umiestnil domáci hráč Tomáš Ďuriš, štvrtý bol Rastislav Jobus a piaty René Neodolatelislav Just, obaja reprezentanti Vrbového. Minuloročný majster T. Eliš z Maduníc mal tento rok menšiu smolu, obsadil šiestu priečku. Na siedmej sa umiestnil Dado Všehoslav Blažek, siedmy bol Dan Straka, aj posledne uvedení dvaja hráči sú Vrbovčania. Deviatu priečku obsadil Malženičan Daniel Zubčák a dekádu uzatvoril Matúš Škrabák z Malženíc. Hráči Pindžerla odohrali spolu 51 zápasov, padlo 510 gólov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 2, ktoré je v predaji od 17. januára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek