Ocenili pracovníčky z Detského domova v Pečeňadoch

  • Spravodajstvo
  • 20. októbra 2016, 12:55
  • Autor:vd


Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) ocenil v stredu 12. októbra v Divadle Jána Palárika v Trnave pracovníkov v oblasti sociálnej pomoci. Udeľovanie sa konalo pri príležitosti Dňa sociálnych pracovníkov. Pamätnú medailu predsedu TTSK získalo sedemnásť jednotlivcov a jeden kolektív. Tibor Mikuš odovzdával aj Pamätné listy. Medzi jednotlivcami si ocenenie prevzali dlhoročné zamestnankyne Detského domova v Pečeňadoch – Darina Burianová a Andrea Jurišová.

D. Burianová pracovala osem rokov v Detskom domove v Piešťanoch na pozícii detská sestra, neskôr pracovala ako sociálna pracovníčka. V rokoch 1998-2000 získavala pracovné skúsenosti v Kyjeve v diplomatických službách. V Detskom domove v Pečeňadoch pracuje od roku 2000 ako vychovávateľka a v súčasnosti pôsobí na pozícii hospodárky zariadenia. „Uplatňuje najnovšie poznatky v oblasti starostlivosti o deti a mladých dospelých, ochotne pracuje aj nad rámec pracovných povinností a v čase osobného voľna. Okrem hospodárenia s majetkom a zabezpečovania materiálnej stránky detského domova sa zúčastňuje a tiež aktívne zabezpečuje športové a kultúrne dianie v detskom domove. Pamätnú medailu jej udelili za obetavú a profesionálne vykonávanú prácu,“ skonštatovala Eva Martinkovičová, riaditeľka Detského domova v Pečeňadoch.

Sociálna pracovníčka A. Jurišová získala Pamätný list predsedu TTSK. Aktívne pracuje viac ako dvanásť rokov v prospech detí v Detskom domove v Pečeňadoch. Na začiatku svojej pracovnej kariéry bola vychovávateľkou, v súčasnosti pracuje na pozícii sociálna pracovníčka. „V práci sa výrazne prejavuje jej empatia, cit pre potreby detí odlúčených od svojich rodičov aj organizačné schopnosti. Aktívne sa zúčastňuje prípravy náhradných rodičov nad rámec svojich pracovných povinností. Výrazne napomáha mladým dospelým pri začlenení sa do života po odchode z detského domova. Pamätný list získala za záslužnú prácu v oblasti starostlivosti o deti a mladých v našom domove,“ dodala riaditeľka.

„Vážime si obetavú a záslužnú prácu našich dlhoročných zamestnankýň, aj týmto spôsobom im chceme vyjadriť poďakovanie a úctu. Zároveň ďakujeme predsedovi vyššieho územného celku T. Mikušovi za angažovanosť a podporu, ktorú nám poskytuje už dlhé roky, a pomáha nám vychovávať a starať sa o zverené deti,“ uviedla pre Piešťanský týždeň E. Martinkovičová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 18. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín