O novom cintoríne hlasovali tajne

  • Spravodajstvo
  • 6. decembra 2017, 00:13
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Minulotýždňové zasadnutie zastupiteľstva vo Vrbovom bolo rozsiahle nielen programom, ale i diskusiou. A to najmä v úvode zastupiteľstva v bode, v ktorom sa na poslancov a vedenie radnice môžu obracať obyvatelia mesta so svojimi problémami.

Kým najhlavnejší dokument mesta – rozpočet na rok 2018 – poslanci prerokovali a odsúhlasili celkom v tichosti a bez pripomienok, naproti tomu pripravované zmeny v územnom pláne mesta nahnevali niektorých obyvateľov vrbovskej Priehradnej ulice. Podľa navrhovaných zmien by tam mal „vyrásť“ nový cintorín. „Bývať v lokalite, kde je cintorín, pre mňa znamená rovno odsťahovať sa z Vrbového,“ adresovala radnici jednu z výčitiek Miroslava Sedliačiková.
Vedenie mesta sa myšlienkou, kde umiestniť nový cintorín, zaoberá už desiatky rokov. Na starom sa vraj už nové hrobové miesta vytvárajú len na opustených hroboch, a tak do zastupiteľstva predložilo vedenie dva varianty, kde by mohol nový cintorín vzniknúť. Jeden variant hovoril o lokalite poblíž Róchovej kaplnky v severozápadnej časti mesta, druhý medzi Priehradnou ulicou a výpadovkou na Prašník.
Keďže na pozemkoch pri Róchovej kaplnke by sa časom mohla realizovať bytová výstavba, hrozilo by, že sa nový cintorín opäť ocitne uprostred zástavby tak, ako sa to stalo tomu súčasnému. Pre situovanie medzi Priehradnú ulicu a výpadovku na Prašník na okraji mesta podľa vedenia radnice hovorí i fakt, že pre ochranné pásmo priehrady Čerenec a záplavové územie v tejto časti katastra Vrbového nikdy nebude môcť byť povolená výstavba podnikateľských objektov či rodinných domov.
O možných variantoch umiestnenia cintorína, odsúhlasenie trasovania obchvatu mesta a iných zmenách v územnom pláne sa na návrh primátorky Emy Maggiovej napokon hlasovalo tajne. Poslanci sa stotožnili s argumentmi vedenia mesta a napriek nevôli dotknutých obyvateľov odhlasovali nový cintorín v blízkosti Priehradnej ulice.
Mesto Vrbové bude v roku 2018 hospodáriť s rozpočtom v objeme 5 215 833,55 eur. Okrem nákladov na bežnú prevádzku rozpočet počíta i s kapitálovými výdavkami v objeme 100-tisíc eur na požiarnu zbrojnicu dobrovoľného hasičského zboru i so 100-tisíc eurami na rekonštrukciu kultúrneho domu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav