Najväčší úspech zožali hasiči z Veľkého Orvišťa

  • Nezaradené
  • 1. júna 2017, 08:05
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Detské atrakcie, ale aj plnenie zábavných úloh pripravilo v sobotu 27. mája miestne občianske združenie mamičiek spolu so starostom Očkova Miroslavom Beňovičom pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Do príprav i samotného priebehu osláv sa zapojilo tiež mnoho miestnych. Najväčší úspech u malých oslávencov zaznamenali hasiči z Veľkého Orvišťa, ktorí im vyrobili ihrisko plné peny.

Viac ako stovka drobcov spolu s dospeláckym sprievodom sa zišla v sobotu dopoludnia v Očkove na lúke vedľa kultúrneho domu. Čakali ich súťaže v rôznych disciplínach. V kútiku pre šikovné ruky si mohli nakresliť obrázok či navliecť korálky na náramok, vyšantiť sa v skákajúcom nafukovacom hrade, ale si aj vyskúšať svoju šikovnosť na lezeckej pyramíde.

Ako sú na tom s rovnováhou, si deťúrence vyskúšali v nafúknutých guliach na vodnej hladine. Mali možnosť povoziť sa na koníkovi či ochutnať grilované pochúťky alebo guláš. Všetky atrakcie však ostali razom opustené, keď sa v centre obce objavili dobrovoľní hasiči z Veľkého Orvišťa. Tí im za pomoci svojej techniky vyrobili penové ihrisko, kde sa všetok prítomný drobizg takmer okamžite zhromaždil a výskotu a radosti nebolo konca. Vďaka slnečnému počasiu im v tom nebránil ani ich dospelý sprievod, i keď z peny všetci do jedného povyliezali do nitky mokrí.

Akciu za všetkých spoluorganizátorov zhodnotila Erika Augustínová: „To, že sa zúčastnilo sto detí, je pre nás odmena za našu námahu a čas. Ďakujeme všetkým rodičom a deťom za pekné slová a pochvaly. Vďaka vám vidíme, že to za to stojí. Zúčastňujete sa vianočných trhov, karnevalov, šarkaniád a aj vďaka vašim príspevkom môžeme pokračovať v akciách pre deti. Chcem sa poďakovať za pomoc a podporu všetkým ženám, mamičkám. Baby, som rada, že sme sa na to dali. Myslím si, že výsledok stojí za to. A chlapom, otcom, vaše silné ruky vždy treba.“

Obecný úrad pomohol organizačne s varením gulášu či prípravou cigánskej pečienky. „Pri varení sme si dávali pozor, aby guláš nebol pikantný a chutil aj deťom,“ povedal nám s úsmevom M. Beňovič. Poďakovať treba aj Pavlovi Pavlovičovi, starostovi Veľkého Orvišťa, za sprostredkovanie obecných hasičov.

Slnečné popoludnie sa prehuplo do takmer už letného večera a rodičia, keď uložili drobcov uťahaných zábavným popoludním, si mohli užiť diskotéku pod holým nebom pri skladbách reprodukovanej hudby.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 30. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín