Na Bezovci sa lyžuje cez deň aj večer

  • Spravodajstvo
  • 24. januára 2018, 09:43
  • Autor:Viera Dusíková

Na Bezovci prežili mnohí lyžiari, lyžiarky, ale aj snowboardisti pekný víkend plný rekreačného športu a rozprávkovej krajiny. A nielen oni – zimný výlet si užili aj mnohí turisti.


ilustračný obrázok (Autor: red)

Na svoje si prišli milovníci zimných športov od štvrtka 18. januára zatiaľ len na chiranáckej zjazdovke dlhej tristo metrov, ale počas víkendu spustili aj dvesto metrov dlhý lyžiarsky vlek Dedovka i „šesťstovku“.

Komu sa nechcelo šliapať priamo do lyžiarskeho strediska, sánkovať sa mohol na lúke pri spodnom parkovisku.

Lyžovalo sa aj večer. Predpoveď počasia je pozitívna, čo prevádzkovateľom umožňuje používať technické zasnežovanie, takže lyžovačka môže pokračovať aj v nasledujúcich dňoch.
„Aktuálne je na tristovke 35 centimetrov snehu, ďalšie zjazdovky postupne dosnežujeme technickým snehom,“ uviedol ešte vo štvrtok Rastislav Martančík zo Ski Bezovec, ktorý sa už o deň neskôr tešil z novej prírodnej snehovej periny. Tá padala aj v sobotu i v nedeľu.
Počas víkendu napadalo dostatok snehu aj na stavbu snehuliaka.

Lyžiarom sú k dispozícii občerstvovacie služby v Hoteli Inovec či v penzióne Bezovec. Kto nemá výstroj, môže si ju požičať v lyžiarskej požičovni, pre začiatočníkov sú k dispozícii inštruktori v lyžiarskej škole.
„Zaparkovať sa dá hore na parkoviskách v centre strediska. Ak sú parkovacie miesta už obsadené, je lepšie nechať auto nižšie na záchytných parkoviskách,“ odporúča vodičom R. Martančík.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava