Mrazy priniesli vytúžené potešenie

  • Spravodajstvo
  • 7. marca 2018, 09:18
  • Autor:Daniela Serišová

Arktický vzduch, ktorý sa v posledných dňoch presúval nad naše územie, potrápil mnohých. Popri starostiach s prílišnou zimou sa však zabudlo na potešenia, ktoré mrazy prinášajú. Hoci koniec februára sneh nepriniesol, jeho najlepšieho kamaráta – ľadu bolo všade dosť.

Koniec uplynulého týždňa spravil zo všetkých potokov, riek a jazier obrovské klziská. A keďže v okolí Piešťan je vodných hladín viac než dosť, deti aj dospelí sa mohli korčuľovať dosýta.
V Bašovciach si deti spravili klzisko a šmýkačku zo zamrznutého potoka. Kto mal korčule alebo hokejky, po vyučovaní sa ponáhľal na ľad. Deti od šantenia neodradil aj mrazivý vietor.

V Orvišti na rybníku sa nekorčuľovali iba deti, korčule si obuli aj mamičky.

Zamrznutý rybník vo Veľkom Orvišti tiež poslúžil najmä najmenším. Mnohé deti na ňom túto zimu stáli prvýkrát na korčuliach. Po chvíľke sa už po ľade premávali istejšie ako dospelí. Zahanbiť sa nedali ani orvištské mamičky, ktoré po rokoch obuli korčule a s ratolesťami sa so smiechom potkýnali na ľade.
Najobľúbenejším klziskom sa však v slnečnú sobotu stala Striebornica. Na ľad sa odvážili aj rodičia so stoličkami či sánkami a neváhali sa na jazere rozložiť s piknikmi či kočíkmi. Striebornica poskytovala dostatok priestoru pre hokej, krasokorčuľovanie či ťahanie sa na sánkach. Zimným radovánkam na ľade neodolali ani chlpatí kamaráti, ktorí šantili snáď zo všetkých najviac. Hoci na krajoch sa ľad postupne prebáral, celková hrúbka bezpečne uniesla všetkých.
Odvážny korčuliar pokoril aj sĺňavský ľad na Lodenici.

Bez ľadu nezostala ani piešťanská Sĺňava, kde sa v stredu za slnečného počasia vybral odvážny korčuliar. Ako dokonalé klzisko mu poslúžila plocha zátoky na Lodenici, kde bol ľad dostatočne hrubý. Menšie prebáranie na krajoch vodných hladín však odradilo mnohé rodiny s deťmi. Ak by silnejšie mrazy trvali ešte pár dní, ľadové radovánky by boli zrejme také, ako si ich pamätajú tí skôr narodení. V nasledujúcich dňoch však čaká našu krajinu výrazné otepľovanie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj