Motorkári oficiálne zavesili prilby na kliniec

  • Spravodajstvo
  • 9. októbra 2017, 19:19
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Dve stovky vyznávačov dvoch kolies a pachu benzínu sa v sobotu 7. októbra stretlo na už desiatom ročníku motorkárskeho zrazu v Rakoviciach. Účastníkov neodradila ani hrozba premenlivého počasia a občasné kvapky dažďa, ktoré z oblakov vypadávali.

V súčasnosti už tradičnú rozlúčku s moto-sezónou spríjemňovala i country kapela Jako Kedy. Pri guláši a kofole sa tak postretávali tí, čo sa na cestách zvyčajne vidia iba spod štítov motocyklových heliem.


Pred rakovickou hasičskou zbrojnicou tak bolo možné vidieť nablýskané choppry, ale i motorky športového štýlu, medzi motorkármi prezývané „jogurty“, či turistické „tátoše“ prispôsobené na hltanie stoviek kilometrov.

Motorky mali aj svojich detských obdivovateľov.

Kto by si však myslel, že jazdiť na motorke je výhradne doménou mužov, v Rakoviciach sa mohol presvedčiť, že dámy dnes na motorkách nejazdia len ako spolujazdkyne. „Na vlastnej motorke jazdím už štyri roky,“ prezradila nám jedna z účastníčok motozrazu, Soňa z Piešťan.
Kolónu mala pod kontrolou policajná motohliadka.

A tak niektoré dámske dvojkolesové tátoše bolo možné vidieť dokonca i v typických dámskych farbách. Na zraz však dorazili aj policajné motohliadky. V tomto prípade však neprišli z dôvodu nejakej reštrikcie, práve naopak. Organizátorom prišli pomôcť zabezpečiť bezproblémový hromadný prejazd účastníkov zrazu na ich spanilej jazde na trase dlhej cez štyridsať kilometrov. Tá viedla cez Vrbové na Dechtice a Kátlovce, potom cez Nižnú a Veľké Kostoľany späť do Rakovíc.
Na zraz prišla aj Piešťanka Soňa.

Burácajúce dvojkolesové stroje na spanilú jazdu vyrazili o druhej poobede čím v podstate bolo ukončené i lúčenie sa so sezónou 2017 v Rakoviciach.
Nablýskané stroje pútali pozornosť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj