Modrová: Rozprávkový chodník s oslavou narodenín kňaza

  • Spravodajstvo
  • 25. augusta 2016, 08:45
  • Autor:vd/su

Na futbalovom ihrisku v Modrovej mali skvelú akciu pre deti aj s gulášom, hasičskou penou i súťažami. Pôvodne to mala byť cesta rozprávkovým chodníkom, no napokon mladé rodiny, ktoré parádu vymysleli, pridali aj bonus. Ním bola oslava päťdesiatin kňaza Jozefa Drobného. Vydarilo sa nielen počasie, ale i samotná akcia.

„Naše mladé rodiny najskôr oslovili sponzorov. Potom, čo získali ich prísľuby a pomoc, vytvorili návrh a sen sa stal skutočnosťou,“ uviedol pre Piešťanský týždeň starosta Modrovej Stanislav Uhrin. „Keďže máme u nás skvelého pána farára Jozefa Drobného, a ten sa zhodou okolností dožije za pár dní päťdesiatky, pridal sa i on a oslávil to spolu s nami,“ dodal S. Uhrin.

Na ihrisku sa zišlo veľa detí, rodičov, ale aj gratulantov z celej farnosti. „Bol to krásny zážitok a touto cestou by som sa chcel poďakovať dobrovoľníkom za skvelú prácu a obetavosť. Verím, že podobná akcia sa podarí zorganizovať aj o rok. Sme malá dedinka s množstvom problémov, ale že sa podarí naštartovať najmä mladých ľudí, tomu som neveril a som milo prekvapený,“ skonštatoval starosta. Akciu spestrili členovia Dobrovoľného hasičského zboru z Hôrky ukážkou zásahu pri požiari, ale aj veľkou dávkou hasičskej peny pre radosť detí a starosti rodičov, ako ich z nej odstať. Bol tam smiech i plač. To k tomu patrí. Deti, ale aj rodičia súťažili o body i s časom.

O dobrú náladu sa tiež postarala miestna kapela M – Melodic a skvelý pesničkár, ktorého pozval na rozveselenie ľudí oslávenec. Ten si spoločne s ďalšou päťdesiatničkou za zvuku hudby aj zaspieval na pódiu. Na akcii nechýbal nafukovací hrad, princezné, občerstvenie a hojné Božie požehnanie, ktoré rozdával svojim veriacim ich obľúbený kňaz.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 23. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava