Mikuláš na Banke pobavil aj postrašil

  • Spravodajstvo
  • 12. decembra 2017, 06:39
  • Autor:Daniela Serišová

Kapustnica, hriatô, Mikuláš či hrôzostrašný čert. Aj tak-všelijak vyzeralo rozsvietenie stromčeka v obci Banka.

V stredu podvečer na námestí pred škôlkou prišiel Mikuláš rozsvietiť vianočný stromček. Na pomoc si prizval aj desivého čerta, ktorý zostal verný svojmu menu a deti poriadne popreháňal. Deti zo školy potešili všetkých prítomných vianočným vystúpením a nikto nezostal hladný ani smädný. Obec totiž pre svojich občanov pripravila výbornú kapustnicu, varené víno, punč či silné hriatô.
Napriek studenému počasiu sa na námestí zišlo veľa občanov. Krásny stromček i pripravené vianočné trhy s rôznymi pochúťkami prilákali nielen deti, ale aj ich rodičov. Najväčším lákadlom bola však sľubovaná návšteva Mikuláša s čertom a neskoršia detská diskotéka.

Centrum obce sa rozžiarilo.

Mikuláš s čertom už boli cez deň postrašiť deti v škole, z niektorých tak boli starí známi. Po príchode Mikuláša sa deti ostýchali a hlavne sa pokúšali vyhýbať čertovi, ktorý provokatívne rinčal reťazami. Mikulášsky kôš plný sladkostí ich však prilákal a tak recitovali básničky alebo spievali pesničky do mikrofónu.
Keď mal Mikuláš prázdny kôš, prišlo na rad rozsvietenie stromčeka aj s veľkým betlehemom uprostred. „Mikulášom i inými akciami sa snažíme obci vrátiť život, aby sa ľudia spolu stretávali, rozprávali, vzájomne si pomáhali. Naším prianím je stmeľovať obyvateľov obce, jej priateľov a priaznivcov, aby vytvorili jednu veľkú rodinu,“ povedala starostka obce Tatiana Julinyová.
Malé deti sa po rozsvietení stromčeka pobrali do vynoveného kultúrneho domu, kde bola pre nich pripravená detská diskotéka. Pre dospelých na vianočných trhoch zahrala na vianočnú nôtu dychová kapela Inovčanka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj