Madunice gulášovali pri vatre

  • Spravodajstvo
  • 27. júla 2017, 08:56
  • Autor:am

Horúca júlová sobota, gulášmajstri pri kotlíkoch s voňavým pokrmom, prísľub ľudovej veselice pod šírym nebom a zážitok z odlietavania tisícok drobných iskier z horiacej Vatry zvrchovanosti. To všetko a ešte stretnutia so známymi, priateľské rozhovory pri guláši, vínečku či pivečku charakterizovalo atmosféru šiesteho ročníka podujatia Gulášmajster 2017 v Maduniciach. Podujatie sa konalo v sobotu 15. júla na futbalovom štadióne. Ľudia sa zabávali až do polnoci.

Svoje kuchárske umenie si vyskúšali partie priateľov, rodiny i kolektívy. Každý varil podľa vlastného receptu a do gulášu primiešaval aj kus svojej duše a humoru. Organizátori podujatia si na vyhodnotenie trinástich súťažných gulášov prizvali odbornú porotu, ktorej šéfoval niekdajší šéfkuchár Slovenských liečebných kúpeľov v Piešťanoch, dnes majiteľ reštaurácie v Čachticiach, Ivan Kessl. Každý guláš ochutnávala spolu s porotcami – poslancami obecného zastupiteľstva aj starostka obce Alena Jelušová. „Guláš varili tímy z vlastných surovín i ingrediencií. Prevládala kombinácia hovädzieho s bravčovým a tiež divinou,“ uviedla Mária Hergezelová, pracovníčka obecného úradu.

Najchutnejší guláš uvarilo a pohár víťaza si odnieslo družstvo Okresnej rady SNS Skalica, na druhom mieste skončil rokmi osvedčený tím Včielky, dvojnásobný držiteľ titulu Gulášmajster. Tvorili ho Maduničania pod vedením šéfkuchára Jaroslava Čellára. „Bronzový“ pokrm uvarili členky Miestneho spolku Slovenského Červeného kríža. Víťazi si prilepšili finančnou odmenou a všetci súťažiaci dostali na pamiatku misku na guláš s logom akcie.

Maduničania si zapálením vysokej vatry zvrchovanosti uctili aj 25. výročie prijatia Deklarácie Slovenskej národnej rady o zvrchovanosti Slovenskej republiky. Po oficialitách nasledovala ľudová veselica pri melódiách Dua Vlada Škočíka – Jump.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek