Kúpalisko Sĺňava oplotené, developer chystá územné konanie

  • Spravodajstvo
  • 12. mája 2016, 12:26
  • Autor:vd

Po jedenástich rokoch sa občania Banky síce nedočkali projektu, ktorý by ich presvedčil o poctivom úmysle developerskej spoločnosti Immocap Group vystavať na zdevastovanom priestore letného kúpaliska na Sĺňave nový aquapark, zato sa konečne dočkali oplotenia.

Chráni pred vandalmi zdevastovaný, i keď v súčasnosti čiastočne upravený areál so stopami po zašlej sláve kedysi obľúbeného kúpaliska Sĺňava.

Stavbe plotu predchádzalo čistenie priestoru od náletových drevín. „Pozemok začali upravovať v novembri minulého roku. V marci developeri požiadali o stavbu plota. To aj urobili. Poprosila som ich, aby obyvateľom nechali priechod k valu lemujúcemu rieku Váh, takže aj toto splnili,“ uviedla starostka obce Tatiana Julinyová. Novinkou je, že starostka získala od developerskej spoločnosti ústny prísľub na začatie územného konania. „Povedali mi, že do dvoch-troch mesiacov predložia potrebné dokumenty,“ dodala T. Julinyová.

Plánovaný aqauapark dostal meno Bana Park. Má byť rozdelený na celoročnú a letnú časť. Tvoriť by ho malo desať bazénov, 22 toboganov, amfiteáter, vodný ostrov a hrad. Majú tu byť detské ihriská, športoviská, wellness, reštaurácie, obchody i doplnkové služby. V areáli plánujú postaviť jedno- až dvojpodlažné budovy. V projektoch figuruje i bazén v rieke Váh. Investor ráta s dennou návštevnosťou až deväťtisíc ľudí. Ročne by malo navštíviť Bana Park sedemstotisíc až milión návštevníkov. Používať by mohli aj kyvadlovú dopravu, ktorú tu chce developer pri tejto príležitosti zriadiť. Obyvatelia Banky majú byť zvýhodnení lacnejším vstupným.

Megalomanstvo či realita? Vizualizácia Bana Parku.

Celoročnú časť aquaparku plánoval investor otvoriť pre verejnosť na jar roku 2017. Celý komplex aj s letnou časťou mal byť dokončený na jar, prípadne v lete roku 2018. Takéto sľuby dávali zástupcovia spoločnosti Immocap Group na verejnom zasadaní s občanmi v júni minulého roku. Na naše aktuálne otázky sme od developera odpovede nedostali.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 10. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek