Kaskadér v kostolianskom kanáli

  • Spravodajstvo
  • 8. novembra 2017, 10:08
  • Autor:vd

Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni zasahovali pri dopravných nehodách vo Veľkých Kostoľanoch aj na diaľnici, zobúdzali kuchára, ktorému horela strava na sporáku, hľadali údajné torzo ľudského tela na Sĺňave a hasili vysoké tuje v chtelnickom Dubníku.

V bytovom dome na Hurbanovej ulici v Piešťanoch majú suseda, ktorý vydymil pripáleným jedlom nielen svoj byt, ale aj schodisko. V stredu 1. novembra popoludní varil, ale dovárať mu pomáhali hasiči. Olovrant, z ktorého ostal len čierny uhoľ, na plynovom sporáku zhorel a v celom činžiaku spôsobil riadny zápach. Hasiči zistili, že muž sa nadýchal splodín, tak ho odovzdali záchranárom a byt i spoločné priestory odvetrali.
Na druhý deň, vo štvrtok, zavolali príslušníkov HaZZ k okružnej križovatke pri piešťanskom Tescu, kde po ôsmej hodine večer likvidovali asi desaťmetrovú naftovú škvrnu. „Kruháč“ vyčistili vapexom.
Pri prechádzke okolo Sĺňavy v piatok 3. novembra si psičkár na vodnej hladine všimol plávať niečo, čo mu pripomínalo torzo ľudského tela. Privolal hasičov. Tí spustili neďaleko bufetu Dino čln na vodu a prehľadali celú vodnú nádrž, ale nič podozrivé nenašli.
Do Chtelnice vyrážali k požiaru hasiči z Piešťan i Veľkých Kostolian v piatok podvečer. Obyvatelia zazreli oheň v časti Dubník. Mysleli si, že horí nejaká chata, a tak zavolali na pomoc hasičov. Ukázalo sa, že oheň zachvátil vysoké tuje a kríky v areáli poľovníckeho zduženia. Tuje boli za plotom, hasiči spoločnými silami požiar zlikvidovali.
V ten istý deň sa ešte so zapnutou sirénou ponáhľali na diaľnicu, kde po deviatej hodine večer narazil vodič osobného auta Ford Mondeo do návesu kamióna. Vo vozidle boli traja zranení, postarali sa o nich najskôr hasiči a potom záchranári. Príslušníci HaZZ sa tu zdržali dlhšie, okrem bežných úkonov asistovali i polícii pri osvetľovaní miesta nehody, lebo sa zistilo, že vodič už dva roky jazdí bez papierov. K nehode prišla aj SOS patrola diaľničnej spoločnosti.
Šťastie v nešťastí mal v sobotu 4. novembra bratislavský vodič, ktorý so Škodou Octavia napálil do odvodňovacieho kanála vo Veľkých Kostoľanoch. Zdemoloval celé auto. O zraneného „kaskadéra“ sa postarali záchranári. Občania i hasiči mu ešte predtým poskytli prvú predlekársku pomoc. Potom hasiči vyčistili cestu od škvŕn z vytečených prevádzkových kvapalín a na vozidle vykonali protipožiarne opatrenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava