K osemdesiatinám nový plot

  • Spravodajstvo
  • 22. februára 2018, 09:18
  • Autor:Viera Dusíková

Najstaršiu školu vo Vrbovom bude k jej 80. narodeninám lemovať nový plot. Ten starý, rozpadávajúci sa, už dodýchal. Z toho dôvodu mestskí poslanci na februárovom zastupiteľstve priklepli stavbu nového oplotenia a brán za pätnásťtisíc eur.

„Plot je približne taký starý ako naša škola, má 80 rokov. Skladá sa z betónovej časti a z kovových výplní. Betón je dopraskaný a vydrolený, kov je pokrývaný a prehrdzavený. Brány a bránky sú takisto v zlom stave,“ uviedol riaditeľ Základnej školy na Školskej ulici vo Vrbovom Jaroslav Tomčík. Pretože oprava starého plota by bola nákladná a z časového hľadiska nevhodná (škola sa totiž chystá na oslavy), vedenie školy požiadalo mesto Vrbové o výstavbu nového.
„Podľa mojich informácií sa so stavbou začne hneď, ako to dovolí počasie. Približne v marci, apríli,“ dodal riaditeľ. Pripustil, že ak by plánovaná suma na výmenu plota nestačila, škola by do určitej, prijateľnej výšky mohla na stavbu prispieť zo svojho rozpočtu.
„Hlavným dôvodom žiadosti o nové oplotenie bol fakt, že v budúcom školskom roku chceme pripraviť oslavy 80. výročia našej školy. Oslavu plánujeme na máj. Pozveme na ňu predstaviteľov partnerských škôl z Vítkova a Spišského Podhradia, tiež starostov a primátorov z okolia, súčasných aj bývalých zamestnancov školy, bývalých riaditeľov, atď. Základom bude slávnostná akadémia, prehliadka školy, priateľské posedenie a ďalší sprievodný program, na ktorom sa už v súčasnosti pracuje. Nebude chýbať výročná ročenka školy a rôzne propagačné materiály,“ dodal J. Tomčík.
Najstaršia vrbovská škola je stabilizovaná, čo sa týka počtu detí. „Z obdobia, keď ju navštevovalo 250 detí, sme sa v súčasnosti dostali na 307 a každoročne mierne stúpame. Učiteľský zbor tvorí tridsať učiteľov, prevažne na plný úväzok, a desať nepedagogických zamestnancov,“ spresnil riaditeľ. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava