Hasiči otestovali po rokoch trávnik štadióna

  • Spravodajstvo
  • 27. júla 2017, 08:32
  • Autor:Viera Dusíková

Vo Vrbovom sa na novom trávniku futbalového štadióna uskutočnil 11. ročník hasičskej súťaže o Putovný pohár primátorky mesta Vrbové a zároveň šieste kolo Inovecko-Karpatskej hasičskej ligy (IKHL). Na štartovnú pozíciu sa v dvoch pokusoch hasičských útokov postavilo 25 družstiev. Náš región reprezentovali členovia dobrovoľných hasičských zborov z Vrbového, Krakovian a Prašníka.

Najviac družstiev – tri – postavili domáci. Mesto pod šikmou vežou reprezentovali muži, ženy aj dorastenci. Hasiči z Prašníka mali dve družstvá, mužské aj ženské, a Krakovanci stavili na mužov.

Na začiatku všetkých súťažiacich odetých do športových tričiek s logom hasičského zboru privítala primátorka Vrbového Ema Maggiová: „Srdečne vás všetkých zdravím, pekné počasie nám prišlo automaticky s takouto mládežou a ja vám držím všetkým palce. Zvlášť, prepáčte, nášmu dobrovoľnému hasičskému zboru, pretože chlapci v týchto dňoch urobili veľa pre naše mesto.“ Vrbovskí hasiči totiž vo štvrtok 20. júla od pol tretej rána až do večera hasili tri požiare – jeden v Prašníku a dva vo Vrbovom. Ukázalo sa, že Vrbovčania sú vo forme, už pri prvom pokuse požiarneho útoku nasadili dynamické tempo.

Aby súťažiace vodu z nádrže nasali do šesťdesiatich sekúnd, niekedy špliechala na všetky strany.

Na štart postupne prichádzalo 25 hasičských družstiev, každé tvorilo sedem pretekárov. Hlavným rozhodcom bol prezident IKHL Peter Boor, na terčoch ukazoval buď bielu, alebo červenú zástavku Michal Madro. Prísne oko na základni mal Viliam Boor.

Pred štartom si muselo súťažné družstvo priniesť náradie na technickú kontrolu do vyznačenej prípravnej základne, kde im rozhodkyňa Jarmila Zemanová skontrolovala technické vybavenie. Rozhodca okrem iného kontroloval výstrekovú hadicu prúdnice. Keď už bolo družstvo na štartovacej základni, všetkých sedem členov pripravovalo náradie podľa predpisov súťaže a po štarte to už nabralo také obrátky, že hasičský útok na terč takzvaným „hurá“ spôsobom niektorí fotografi nestihli nasnímať celý. Zato publikum na tribúne stihlo výdatne tlieskať každému úspešnému výkonu.

Vrbovskí dorastenci nám zapózovali na prípravnej základni.

„Súťaž sa po šiestich rokoch konala opäť na tráve – na futbalovom štadióne vo Vrbovom. Predtým bývala pred niekdajšou Trikotou na betóne. Snažili sme sa pripraviť kvalitnú súťaž pre divákov aj pre súťažné družstvá. To sa podarilo. Prialo nám počasie, súťažiaci podali dobré výkony, nedošlo k vážnym zraneniam. Ďakujeme vedeniu mesta a futbalového štadióna, návštevníkom, súťažiacim a všetkým členom DHZ Vrbové, ktorí prispeli k príprave a priebehu súťaže,“ povedal Filip Gono, predseda DHZ Vrbové.

Pohár primátorky mesta Vrbové získali víťazi šiesteho kola súťaže IKHL, družstvo mužov zo Sládkovičova, a ženský tím z Babulicovho Vrchu. Z našich družstiev sa vo Vrbovom najviac darilo ženám z DHZ Prašník, ktoré obsadili druhú priečku. Vrbovčania boli štvrtí, domov si odniesli vrecko zemiakov, ženy boli piate.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 29, ktoré je v predaji od 25. júla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava