Dopestovali hrušky ako sudy!

  • Spravodajstvo
  • 23. septembra 2017, 06:19
  • Autor:vd

Päť obrovských hrušiek williamsoviek a dva menšie „zákrpky“ viseli ešte minulý týždeň na strome v záhrade manželov Tatiany a Štefana Papcunovcov v Moravanoch nad Váhom.

Gazda najväčšiu hrušku s hmotnosťou 680 gramov zjedol na posedenie, bola sladučká ako med. Okoštovali sme aj my. Na parádu!
„Sadeničky stromčekov kupujeme vo Veselom a zeleninu si vypestujeme zo semiačok. Keďže sa držíme zásady, že obal predáva, semienka si kupujeme podľa obrázka. Ak je nafotená paprika či rajčina dobre, kúpime ju a zistíme, či fotka neklamala,“ vyšiel s farbou von Š. Papcun, ktorý sa práve pustil do orezu kríkov v záhrade. Pri rajčinkách v tvare pánskej okrasy sa zasmial, ba ukázal nám aj nádherné dlhé uhorky v skleníku.
Na ploche asi dvadsať krát dvadsať metrov majú Papcunovci nielen ovocné stromy, ale aj množstvo rôznych odrôd paprík, rajčín, uhoriek, tekvíc, baklažánov, drobné lístky mladého špenátu, ale i žlté maliny, modré aj zelené strapce hrozna a množstvo všelijakých kvetov a okrasných tráv, listov a kríkov. Hotový raj na zemi. „Aj keď bolo tento rok sucho, priznám sa, že veľa vody sme na polievanie neminuli, lebo je príliš drahá. Ale zavlažovali sme,“ skonštatovala T. Papcunová.

Hotový raj na zemi.

Záhradkárčeniu sa dvojica venuje už niekoľko rokov. „Záhradu sme začali budovať potom, ako sme si postavili dom. Je to užitočná záľuba. Máme pohyb na čerstvom vzduchu aj zdravú bio stravu. Zeleninu i ovocie si dopestujeme pre vlastnú potrebu, a keď príde návšteva, ešte aj im pichneme do vačku,“ smiala sa gazdinka. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel