Dobrovoľní hasiči z Prašníka vzdali poctu bývalej kolegyni

  • Spravodajstvo
  • 4. apríla 2018, 08:29
  • Autor:Elena Rubaninská

Zasahujú nielen pri požiaroch, povodniach či kalamitách, na starosti majú tiež prevenciu a organizáciu spoločensko-kultúrneho života v obci. Dobrovoľní hasiči z Prašníka budú o rok oslavovať 90. výročie vzniku svojho zboru (DHZ). Tých najaktívnejších a najlepších si však pripomínajú každoročne na výročnej členskej schôdzi.

V súčasnosti má DHZ 77 členov – 42 mužov a 35 žien. Najstaršou členkou je 89-ročná Anna Nižňanská, funkciu predsedu zastáva Peter Boor, veliteľom je Anton Hornáček st. Zbor sa zapája do súťaží mužských aj ženských tímov, vlastní automobil Tatra 815, osobný automobil Mercedes Vito a hasiacu techniku, ktorou zasahuje pri požiaroch.
„Som rád, že máme vysoko funkčný hasičský zbor. Nie je to samozrejmosť v každej obci. Robíte Prašníku len radosť a chválu. Ako starosta sa môžem popýšiť, že u nás takto fungujete. A ja vám za to ďakujem,“ poznamenal starosta Emil Škodáček.
Slávnostnú časť schôdze tvorili gratulácie a oceňovanie dlhoročných členov či jubilantov, ktorí sa dožili 70. či 50. narodenín. Medailu za vernosť – 10 rokov činnosti v DHZ získali dve členky, za 20 rokov jeden, za 30 rokov tiež jeden a za 40 rokov práce v DHZ štyria členovia.
Uskutočnilo sa tiež slávnostné odhalenie pamätnej tabule Adriany Boorovej, dlhoročnej členky DHZ, ktorá vlani vo februári podľahla zákernej chorobe vo veku 39 rokov. A. Boorová bola iniciátorkou založenia hasičskej súťaže IKHL a veľkou mierou sa podieľala na príprave jej finálových kôl v Prašníku. Od roku 2017 sú premenované na jej počesť na Memoriál Adriany Boorovej.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava