Do jesennej výstavy v Krakovanoch napršalo

  • Spravodajstvo
  • 28. septembra 2017, 09:01
  • Autor:vd

Počas štrnásteho ročníka Jesennej výstavy v Krakovanoch počasie nespolupracovalo. Prípravy sa začali už vo štvrtok 14. septembra, do rána však bol silný vietor a vytrvalo pršalo. Chvíľami pršalo aj v sobotu popoludní. Nedeľa bola celá daždivá.

Napriek zlému počasiu Krakovanci pripravili opäť reprezentačnú výstavu v exteriéri kultúrneho domu. „V sobotu odradil dážď niektorých návštevníkov, ale muzikanti vyhrávali a ešte večer o deviatej hostia sedeli za stolmi a bavili sa,“ uviedla za organizátorov podujatia Michaela Havrlentová z Krakovian. V nedeľu popoludní vyhrávala v kultúrnom dome dychová hudba Bučkovanka. Spievali a hrali, hoci vonku bolo počasie pod psa.
Prvýkrát sa tu súťažilo o najkrajší výpestok – ovocie, zeleninu či kvet. Exponáty pripravili mnohé rodiny z Krakovian, ale aj organizácie. Hosťami boli napríklad Výskumný ústav rastlinnej výroby v Piešťanoch, ktorý sa prezentoval expozíciou ovsov pre humánnu výživu, materské školy z Krakovian, Trebatíc, Boroviec, Obec Nižná, Plantex Veselé alebo Stredná odborná škola v Rakoviciach.
Témou boli zvieratká z lesa – takže sa v priestore záhrady vyskytovali tekvicoví ježkovia, veverička, sova, včely vyrezané v tekvici. „Tých tekvíc bolo tentoraz menej, keďže rok bol suchý a teplý. Ale nechýbali kvety rôznych farieb a tvarov, tiež ovocie a zelenina, zaváraniny, kompóty, džemy aj lekváre, sušené liečivé bylinky, likéry, čo liečia telo i dušu,“ zdôraznila M. Havrlentová.
V súťaži zvíťazili obrovské rajčiny Marty Mitošinkovej z Krakovian, kivi vypestované v záhrade v Trebaticiach. Tie v Krakovanoch zabodovali spolu s krásnou modrou hortenziou Rastislava Tonkoviča z Trebatíc.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek