Darcovia krvi vo Vrbovom pozývajú na jarnú kvapku

  • Spravodajstvo
  • 11. apríla 2018, 16:52
  • Autor:Viera Dusíková

Súčasťou bilancovania celoročnej práce Miestneho spolku Slovenského Červeného kríža vo Vrbovom bol nielen výpočet desiatok akcií, na ktorých sa dobrovoľníci aktívne podieľali, ale aj poďakovanie a odmeňovanie najvýraznejších osobností tejto organizácie. Z rúk primátorky Emy Maggiovej dostali tí najaktívnejší plakety mesta Vrbové i finančnú odmenu.

Už niekoľko rokov vedie „Vrbovský Červený kríž“ predsedníčka Viera Sabová. Pomáhajú jej deviati členovia výkonného výboru – Terézia Barošová, Emília Schönfeldová, Daniela Bieliková, Ľubica Lagová, Marta Petríková, Marián Keller, Ondrej Sliva, Marián Vido a Miroslav Halama.
Posledný z nich má za úlohu i propagáciu organizácie. „Náš spolok má k dnešnému dňu 183 členov, no priali by sme si viac, hlavne z radov mládeže a mladých ľudí. Dnešní členovia sú prevažne starší občania Vrbového, ktorí, prirodzene, postupne opúšťajú naše rady, a nových členov je ťažké získať. Využívame túto príležitosť a pozývame nečlenov a darcov krvi, príďte medzi nás,“ uviedol M. Halama.
Veľkú pozornosť vo Vrbovom venujú najmä bezpríspevkovým darcom. „Ku koncu minulého roka sme evidovali 450 bezpríspevkových darcov krvi z Vrbového, z toho boli traja nositeľmi plakety MUDr. Kňazovického, dvaja držiteľmi Diamantovej Janského plakety. Ďalej sme mali 39 zlatých, 51 strieborných, 63 bronzových darcov a osemnástich prvodarcov,“ skonštatoval M. Halama. Pozornosť si iste zaslúži najmä darca Konštantín Hanus, Vrbovčan žijúci v Belgicku, ktorý v minulom roku daroval krv už po 117-krát.
Výročnej členskej schôdze, ktorá sa konala 20. marca v Kúrii Mórica Beňovského za prítomnosti členov i priaznivcov spolku, sa zúčastnil aj Viliam Dobiáš, prezident Slovenského Červeného kríža. Členovia si naplánovali celý rad akcií, z nich najvýraznejšou je Jarná kvapka krvi vo Vrbovom, ktorá bude vo štvrtok 26. apríla v Dome kultúry. Všetkých na ňu srdečne pozývajú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava