Bielonedeľnú púť na Katarínku prešlo asi sto ľudí

  • Spravodajstvo
  • 26. apríla 2017, 08:56
  • Autor:ts

V nedeľu 23. apríla v dopoludňajších hodinách putovalo počas Bielonedeľnej púte na Katarínku viac ako sto ľudí. Celá akcia sa začala na železničnej stanici v obci Buková.
V ruinách kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej sa uskutočnila svätá omša, na ktorej sa zúčastnilo okolo 250 návštevníkov.

Aj napriek chladnému počasiu a vetru prišlo mnoho nadšencov, medzi ktorými boli dospelí, deti a takisto aj staršia generácia. Svätú omšu celebroval františkán Felix Mária (vlastným menom Zdenko Žiška). Po omši dobrovoľníci sprevádzali záujemcov po Katarínke s historickým výkladom.

Peter Herceg, zakladateľ projektu Katarínka, púť opísal takto: „Myslím si, že osemnásta Bielonedeľná púť dopadla veľmi dobre aj napriek tomu, že celý týždeň hlásili nepriaznivé počasie. Počas omše sme mali peknú slávnosť. Teší nás, že prišlo aj veľa rodín a takisto skautské oddiely. Bola to už klasická každoročná akcia a ľudia odchádzali maximálne spokojní, takže sme spokojní aj my.“

Tento rok sa bude na Katarínke konať ešte niekoľko verejných podujatí. Najbližšie, 9. júna, pre návštevníkov pripravia dobrovoľníci Noc kostolov. O necelý mesiac, 5. júla, sa priaznivci môžu tešiť na tradičnú akciu Dňa otvorených dverí. Poslednou verejnou akciou na Katarínke bude 19. augusta Noc hradov a zrúcanín.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 25. apríla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav