Aj Krakovany sú o krok vpred

  • Spravodajstvo
  • 27. júla 2017, 08:52
  • Autor:am

Ďalšia obec v Piešťanskom okrese je modernejšia ako mnohé slovenské mestá. Minulý týždeň prostredníctvom svojej webovej stránky Obecný úrad Krakovany informoval o sprístupnení novej aplikácie o dianí v obci.

K Borovciam, Dolnému Lopašovu, Drahovciam, Moravanom nad Váhom a Ostrovu sa teraz pridali Krakovany. Prostredníctvom mobilnej aplikácie pre softvéry IOS aj Android môžu úradníci jednoducho a efektívne komunikovať so svojimi občanmi.

„Našou snahou je poskytnúť informácie aj občanom, ktorí sú celý deň v práci alebo mimo bydliska a nezachytia informácie z miestneho rozhlasu alebo úradnej tabule zverejnené v pracovnom čase. Priblížiť sa chceme aj častiam, kde zatiaľ miestny rozhlas nie je,“ informoval starosta František Klinovský.

Veľmi jednoducho a zdarma si tak obyvatelia môžu aplikáciu stiahnuť a nastaviť si upozornenia, ktoré im budú chodiť v prípade, že ich obec pridá nový oznam. Môže ísť o termíny vývozov odpadu, pripravované podujatia alebo napríklad aj zmeny otváracích hodín na úrade. Formou bleskových správ budú užívatelia informovaní notifikáciami aj o výpadkoch prúdu, plynu či vody.

Inštalácia aplikácie je veľmi rýchla (aplikácia má iba 2 MB) a jednoduchá, nevyžaduje žiadne prihlasovanie alebo registráciu. Pri vyhľadávaní aplikácie v Google Play stačí zadať kľúčové slovo „krakovany“, prípadne názov niektorej z vyššie spomenutých obcí. Pre AppStore sú to kľúčové slová „moja obec“. V tejto verzii si môžete následne vybrať, informácie z ktorej obce chcete dostávať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava