KOMENTÁR: Nanovo chaos v dozornej rade

  • Nezaradené
  • 13. decembra 2017, 09:28
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Päťčlenná dozorná rada Bytového podniku (BP) Piešťany je v skutočnosti už len trojčlenná. Jej predseda Michal Hynek „ušiel“ po nevydarených krajských voľbách do Švajčiarska a za rezignujúceho poslanca Petra Tremboša ani po troch mesiacoch nebola určená náhrada.

A tak je po roku situácia v tejto mestskej eseročke navlas rovnaká. Rozdiel je len v tom, že kým pred minulými Vianocami primátor Miloš Tamajka a radničný právnik Pavol Vermeš prudko konali, v súčasnosti nahodili taktiku pštrosa s hlavou v piesku a tvária sa, že nič nepočujú a ani nevidia.
„Očakávam, že primátor bude konať rovnako razantne ako pred rokom, keď za údajné nekonanie vo veci doplnenia člena dozornej rady BP odvolal vtedajšiu konateľku Evu Kollárikovú,“ povedal nám k situácii poslanec a člen dozornej rady Andrej Klapica.
Podľa našich informácií sa dozorná rada v novembri ani raz nezišla. Na jej poslednom októbrovom zasadnutí predseda M. Hynek do konca rokovania nevydržal a nové stretnutie určil na 15. novembra. Vtedy tvrdil, že z dôvodu údajnej veľkej pracovnej vyťaženosti, no od novembra už niekdajšieho viceprimátora, no ešte stále poslanca mestského zastupiteľstva, nik nevidel.
To sa však jedinému členovi valného zhromaždenia Milošovi Tamajkovi a do septembra i jedinému konateľovi Pavlovi Vermešovi vyčítať nedá. Ich zodpovednosť spočíva v tom, že od augusta nedokázali nahradiť v dozornej rade Petra Tremboša.
Takto pred rokom však urobili v BP revolučné zmeny. Kým do decembra minulého roku valné zhromaždenie spoločnosti tvorili všetci poslanci mestského zastupiteľstva a predsedom dozornej rady bol Martin Cifra, v predvianočnom čase sa primátor Tamajka ustanovil za jediného člena valného zhromaždenia a na mimoriadnom rokovaní takéhoto valného zhromaždenia odvolal Kollárikovú i Cifru.
Následne na post konateľa ustanovil Vermeša, Cifru nahradil Matúšom Kromholcom a uvoľnil tak priestor pre zvolenie nového predsedu, dovtedy len člena dozornej rady a v tom období zároveň pre svojho najbližšieho dlhoročného spolupracovníka, viceprimátora Hyneka.
Nakoľko sa M. Hynek vyjadril, že zrejme nebude v Piešťanoch ani v decembri, dozornej rade fakticky chýbajú dvaja členovia. Tak prečo primátor situáciu akčne nerieši?! Zrejme je ticho aj pre nález okresnej prokuratúry z októbra tohto roka, ktorá tvrdí, že spomínaný humbug z vlaňajšieho predvianočného obdobia je v rozpore so zákonom o obecnom zriadení a všetky zmeny, ktoré vo vedení BP s Vermešom narobili, sú bez schválenia mestského zastupiteľstva de facto neplatné.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava