Bývalá Tamajkova firma stále zarába na stávkach

  • Nezaradené
  • 22. decembra 2017, 11:11
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Piešťanského primátora Miloša Tamajku sa vraj niekto snaží zdiskreditovať. Ako poznamenal, stalo sa tak už asi po 45. raz, čo ho chcú pošpiniť. Za komplot proti sebe považuje aj údajné podnikanie prostredníctvom „schránkovej“ firmy registrovanej v Las Vegas. Na túto skutočnosť nás upozornil všímavý občan e-mailom.

Podľa jeho tvrdení je primátor prevádzkovateľom kontroverznej tipovacej internetovej stránky a nezákonne podniká. „Na internete funguje stránka tipdna.com, za ktorou stojí primátor Piešťan Miloš Tamajka a schováva sa za falošnú identitu osoby menom Donald Watson. Cieľom tejto stránky je vylákať od ľudí peniaze akože za garantované stávkové tipy, ktoré zákazníkom prinesú veľké výhry. Je to ale len podvod,“ tvrdí autor a v e-maili prikladá náležité odkazy na ním označenú internetovú stránku, ako aj odkazy na firmu zaregistrovanú v USA, v štáte Nevada, v meste Las Vegas na ulici Vegas Drive 5348.
Podnikanie primátor nepoprel
Všetky podklady získané z internetu sme primátorovi Tamajkovi predložili. „Firma Kinger LLC bola na moje meno zaregistrovaná v roku 2008, ale iba na jeden rok. Nakoľko v roku 2008 prišla hospodárska kríza v globálnom rozmere, neoplatilo sa podnikať v tom čase ani v USA, ani na Slovensku. Preto firma neuskutočnila žiadne podnikateľské aktivity a po roku stratila platnosť, keďže licencia nebola predĺžená,“ vysvetlil svoje podnikateľské kroky v zahraničí primátor.

Výpis z obchodného registra štátu Nevada v USA.

Neklamal, podľa náhľadu do elektronického výpisu z obchodného registra štátu Nevada vlastnil Tamajka firmu do roku 2009 a bola trvalo zrušená.
Pre úplnosť treba doplniť, že na tejto adrese v Las Vegas stojí rodinný dom, v ktorom sídli firma poskytujúca registráciu firiem prostredníctvom internetu aj z obývačky na Slovensku. Za sumu 284 eur vám počas jedného roka poskytne svoju adresu a zabezpečí kompletnú administratívnu agendu, potrebnú pre vznik podnikateľského subjektu v štáte Nevada.
Záhadný Donald Watson
Tu sa však kolobeh naozaj zvláštnych súvislostí nekončí. Koncom januára 2017 však názov tejto firmy ožil, no v pozmenenej forme: Watson Donald – KINGER LLC. Okrem prídomku ju s bývalou firmou Miloša Tamajku spája nevadská adresa i registračný telefón. Podľa našich zistení je to Tamajkove súkromné číslo, no s pozmenenou medzinárodnou predvoľbou.
Watson Donald – KINGER LLC prevádzkuje internetovú stránku tipdna.com, na ktorú nás autor e-mailu hneď v úvode upozornil. Podľa jej prevádzkovateľa si na tejto stránke môžete zakúpiť za nie málo peňazí „zaručené“ tipy na výsledky zápasov. Príjem z predaja balíčkov tipov (Balík 5 tipov za 65 eur, Balík 30 tipov za 215 eur či Balík VIP 2 tipy za 990 eur) však neputuje na účet tejto firmy, ale je platba presmerovaná na PayPal účet trvalo zrušenej Tamajkovej firmy KINGER LLC.
Webová stránka registrovaná na Watson Donald – KINGER LLC.

„Vami uvedené telefónne číslo +121907551734 nie je moje ani stránka Tipdna.com s textom nejakého pána Watsona ponúkajúceho služby. Keď som si dal do internetového vyhľadávača Kinger LLC alebo Kinger, tak sa ukázalo veľa firiem s týmto menom, aj z USA. Zhoda adresy s mojou firmou je náhoda. Treba ale byť korektný a povedať, že to bola moja firma iba v roku 2008. Sú to voľne dostupné informácie, ktoré si môže hocikto preveriť,“ uviedol na tieto skutočnosti M. Tamajka.
Zrejme išlo len o náhodu, ale firiem s podobným názvom až tak vo vyhľadávači nenájdete. S plným názvom maximálne tri, krátky názov nás dokonca odkázal na zázračné tabletky, po ktorých bude pánska „okrasa“ dlhšia a pevnejšia.
Podozrivejšie však bolo to, že spomínaná firma nemala problém zaregistrovať nanovo spoločnosť Watson Donald – KINGER LLC, no pri spoločnosti KINGER LLC registráciu odmietla, lebo takýto názov je blokovaný.
Útoky aj v minulosti
Ako sme už uviedli, piešťanský primátor všetko považuje za komplot voči nemu. „V minulosti som mal asi dvakrát hacknutý e-mail, dokonca boli odosielané smsky akože z môjho telefónneho čísla,“ uviedol o snahách pošpiniť jeho meno. Spomenul tiež prípad, že niekto z jeho e-mailovej adresy odoslal príkaz na úhradu finančných prostriedkov. Podobná udalosť sa vraj stala aj primátorovi Hlohovca, nedávno o takomto podvode bola i reportáž v televíznych správach. „Vôbec sa nečudujem, že v dnešnej pretechnizovanej dobe sa niekto takýmto nechutným spôsobom snaží pošpiniť moje meno,“ dodal primátor Tamajka.
Zaujímavé je, že hneď na druhý deň, ako sme sa začali o webovú stránku tipdna.com zaujímať, jej obsah bol zablokovaný, rovnako ako aj fanpage profil tejto stránky na sociálnej sieti. Našťastie sme však boli rýchlejší ako ten, čo chcel po sebe mazať stopy a všetky inkriminované stránky sme si nafotili.
Či ide o nejaký komplot voči Tamajkovi, alebo si naozaj primátor takto privyrába, nemôžeme s určitosťou ani tvrdiť, ani vyvrátiť. V oboch prípadoch ide o amorálne konanie, ktoré odsudzujeme. Okrem etiky by však v prípade primátora išlo aj o hrubé porušenie ústavného zákona o ochrane verejného záujmu, ktorý zakazuje primátorom podnikateľskú činnosť. Veríme, že Miloš Tamajka by sa k tomu neznížil.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín