Výťažok z burzy poputuje aj na lieky pre zvieratá

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. apríla 2017, 14:24
  • Autor:am

Hračky, domáce potreby, deky, dekorácie. To všetko sa nachádzalo rozložené na stoloch pod prístreškom komunitného centra ŽiWell v Piešťanoch, kde sa v sobotu 22. apríla uskutočnila prvá tohtoročná burza pre útulkáčov.

Pestrý výber oblečenia, hračiek a ďalších vecí vhodných do domácnosti či ako darček pre blízkych prilákal do centra zopár milovníkov zvierat, ktorí si za ľudové ceny odniesli pekné veci a kúpou podporili chod Útulku Piešťany. „Návštevnosť bola slabá, ale tí, čo prišli, si vybrali dosť vecí, takže v podstate suplovali tých, čo neprišli. Trošku nás to mrzí, ale burza sa bude opakovať, bude viac spropagovaná. Tentoraz to bolo narýchlo, pretože sme menili termín pre počasie, dokonca ani v sobotu sme nevedeli, či počasie vyjde, ale riskli sme to,“ povedala riaditeľka útulku Ľubomíra Baleková.

Výťažok z burzy je určený výlučne pre zvieratá. „Nakúpime za to potrebné veci – lieky, senzitívne krmivo a podobne,“ uviedla riaditeľka.

Ak ste burzu nestihli, no radi by ste útulkáčom pomohli, môžete tak urobiť aj spôsobom, že priamo na Priemyselnú ulicu prinesiete potrebné veci. „Každá pomoc je vítaná, materiálna i finančná. Ľudia, ktorí majú záujem pomôcť, môžu priniesť krmivo, konzervy, niektoré veterinárne prípravky, ušné alebo očné masti, čistiace prostriedky,“ prezradila Ľ. Baleková, pričom dodala, že nezáleží na množstve, pretože v útulku sú vďační za každú granulku.

Aktuálne je v útulku optimálny počet psov, približne 70. „Musím pochváliť Piešťancov, že veľkonočné sviatky sme mali naozaj pokojné. Nebol žiadny príjem ani hlásený utekáč. Sviatky sme teda mali šťastné a pokojné, ale po nich sa to spustilo a mali sme prírastky. Momentálne opäť riešime psíkov na Bodone,“ dodala riaditeľka.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 25. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava