Vyrábali srdiečka z novinového papiera

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. apríla 2017, 15:18
  • Autor:am

V Detskom domove Piešťany sa tvorilo a vyrábalo. Deti sa vo štvrtok 13. apríla učili zhotoviť dekorácie z novinového papiera, náladu im pritom zlepšoval maskot myšiak.

Na stole obklopenom deťmi sa objavili kusy novín, ihlice či lepidlo. „Noviny sa narežú na široké pásy a od jedného rohu sa s pomocou 3,5 milimetra hrubých ihlíc stáčajú do rolky. Na jednej strane zostane trubička širšia, na druhej užšia. Dajú sa z nich potom vyrábať rôzne motívy – muchotrávky, topánky, košíky, trojkolky,“ prezradila Monika Macháčová, ktorá sa tejto technike priučila u priateľky a všetkých prítomných zasvätila do tajov štvrtkového workshopu.

Pre deti pripravila motív srdiečok, do vopred pripravených trubičiek navliekla drôt, vyformovala požadovaný tvar a deťom nechala zhotoviť ďalšie trubičky, ktorými sa srdiečka omotávali. Nafarbiť sa tieto dekorácie dajú potravinárskym farbivom či farbami na železo, ktoré dodajú aj pri exteriérových podmienkach dekoráciám životnosť až päť rokov.

Celý workshop mala pod palcom „myška“. „Prišli sme navštíviť deti z detského domova, aby sme ich pozvali na našu benefičnú akciu s tým, že by sme sa s nimi chceli viac spojiť, pripraviť nejaký spoločný program, s ktorým by sme chodili napríklad po škôlkach. Ide o to, že by sme chceli priniesť deťom nejaké financie navyše a zoznámiť ich s inými deťmi,“ uviedol Ivan Samko z občianskeho združenia Myška. Okrem toho, že im prišli predstaviť program, ktorý by s nimi chceli ďalej realizovať, predstavili sa aj ďalší členovia tímu, dobrovoľníci.

Tvorivé dielne vzbudili záujem a priestor zaplnili dobrou atmosférou. „Som spokojný, zapojili sa skoro všetci a myslím si, že to bolo celkom zábavné. Deti sa trošku hanbili, ale ďalšie stretnutie bude zasa o niečom inom a som veľmi rád, že sme dostali možnosť prísť,“ skonštatoval organizátor. V detskom domove nápad spolupracovať vraj taktiež uvítali. „S deťmi vzťah viac prehlbujeme, dokonca niektorí naši členovia sa začali kamarátiť a chodia na návštevy častejšie, deťom sa venujú,“ dodal I. Samko.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 15, ktoré je v predaji od 18. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj