Vianočný trh si užili aj pacienti v Adeli

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. decembra 2016, 08:19
  • Autor:am

Kongresová sála v piešťanskom Adeli Medical Centre ožila domácimi výrobkami od výmyslu sveta. V piatok 2. decembra tam totiž po prvý raz zorganizovali Vianočný trh.

Priestory v Adeli zaplnili predajcovia ponúkajúci medovinu, paštéty, vankúše, kvetinové čelenky, drevené či paličkované výrobky. Nakupujúci sa počas prezerania 24 stánkov mohli posilniť punčom či čajom. „Chceli sme zaviesť novú tradíciu v Piešťanoch, že by sme aj my v Adeli každoročne organizovali trhy. Bola to akcia najmä pre našich pacientov, zamestnancov, no prišli aj ľudia zvonku. Tento rok sme to skúsili po prvý raz v kongresovej sále, no do budúcnosti uvažujeme aj o väčšom meradle, napríklad organizácii trhov vonku,“ uviedla Jana Sabová, marketingová manažérka Adeli Medical Centra.

Keďže podujatie malo premiéru, zorganizovali ho bez akéhokoľvek povinného poplatku pre predajcov. Ak chceli návštevníci prispieť pacientom v Adeli, príspevok mohli vhodiť do pripravenej pokladničky. Jej umiestnenie však malo svoje opodstatnenie, v centre ešte potrebujú dokončiť zariaďovanie učebne. „Zámerom bolo dokúpiť veci do školy. Ešte nám chýba špeciálna dotyková počítačová klávesnica, vyvinutá pre hendikepované deti,“ spomenula marketingová manažérka.

Počas Vianočného trhu sa prítomní dobre zabávali, predviedli sa im deti zo Základnej umeleckej školy vo Vrbovom, ale tiež piešťanská speváčka Kristal Kristína Jánošiková. „V piatok väčšinou prichádzajú za pacientmi rodinní príslušníci. Zabávali sa preto rodičia, pacienti, ich známi. U nás je zvykom tancovať, a to akokoľvek. Na vozíčku, bez vozíčka, s barlami, bez bariel,“ povedala s úsmevom J. Sabová.

Kolegyňu doplnila ďalšia marketingová manažérka Stanislava Horvátová: „Tým, že Adeli funguje už dvanásty rok a vzťahy s rodinami sú cez osobných asistentov alebo marketingových pracovníkov skôr priateľské, takéto akcie majú aj do budúcnosti veľký význam. Rodiny vidia, že sa skutočne snažíme a urobíme pre nich aj o čosi viac. Keď celé týždne trávia na rehabilitáciách, vnímajú takéto podujatia pozitívne. Obohatí to ich život, pretože naozaj sa 24 hodín denne o svojho rodinného príslušníka starajú. Takáto kultúrna vložka je preto príjemná a robí naše centrum jedinečným.“ Práve preto v ten deň niekoľkokrát „padlo“, že pacienti sú braní ako súčasť Adeli rodiny.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 6. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava