V Tatrách dominovala žltá farba

  • Kultúra a spoločnosť
  • 6. júla 2017, 13:16
  • Autor:vd

Bola to výprava, akú vo Vysokých Tatrách ešte nezažili. V štýle komédie storočia S tebou ma baví svet sa z našich veľhôr vrátila 115-členná skupina chlapov, ktorí si do ruksakov pribalili okrem svojich ponožiek a mikín aj odevy detí. Tatinovia z nášho regiónu si so svojimi ratolesťami užili v Tatranskej Lomnici pobyt plný zábavy, kúpania a výletov. Prišli opálení, nabití energiou a zážitkami, všetci zdraví a veselí.

„Tak, už sme doma z expedície. Všetko dopadlo na výbornú, aspoň podľa reakcií všetkých chlapov a ich detí. Počasie nám prialo. Bolo až dosť horúco,“ zhodnotil akciu aj klimatické podmienky organizátor Dušan Kráľovič.

Deti zvládli dve dosť náročné túry. Každá z nich merala asi desať kilometrov. „Jeden deň sme mali voľný. Namiesto turistiky sme sa povozili na bobovej dráhe a popoludní sme usporiadali v areáli hotela športový deň pre deti aj pre otcov. Vymysleli sme si desať rôznych disciplín. Každý, kto ich zvládol, dostal medailu,“ skonštatoval D. Kráľovič.

Na tatranských chodníkoch bolo vidno vďaka partii, ktorá vyrazila na expedíciu v dvoch autobusoch, len žltú farbu. To sa na nich mihali do žltých tričiek oblečení veselí turisti z celého regiónu Piešťan. „Chatárka zo Zamkovského chaty dala každému dieťaťu magnetku a chlapom po horcovej borovičke,“ chválil sa organizátor. „Veľmi rád by som poďakoval za pomoc pri realizácii akcie mojim parťákom – Richardovi Bukovému a Borisovi Seitlerovi. Pretože sa snažím eliminovať náklady na tričká, ktoré si každoročne dávame pri tejto príležitosti vyrobiť, ďakujem firme Pipelife Slovakia za finančnú pomoc a Radovanovi Hradilovi za ich výrobu a super cenu. Budúci rok sa vidíme na ďalšej expedícií,“ dodal D. Kráľovič.

Motívom nevšedného podujatia, ktoré absolvovali muži so svojimi deťmi aj tento rok, je aspoň na niekoľko dní v roku odbremeniť manželky od každodennej starostlivosti o svoje veľké i malé deti. Nápad sa zrodil pred šiestimi rokmi a postupne sa rozšíril medzi obyvateľmi Vrbového, Piešťan a okolitých obcí. Inšpirovala ich legendárna komédia režisérky Marie Poledňákovej – S tebou ma baví svet.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 4. júla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav