Starým krámom vdychuje umeleckú dušu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. marca 2013, 10:50
  • Autor:ip

Jej súčasnú výstavu odvšadiaľ sprevádza magická číslica tri. Tretie pokračovanie Recyklu Nadi Mikolášikovej-Ábelovej autorka venovala svojmu starému otcovi, matke a mladšej dcére Viktórii. V Piešťanskom informačnom centre svoju poslednú tvorbu prezentovala v stredu 13. marca.

Tretie pokračovanie súvisí s dátumom – 131 nedožitých rokov starého otca N. Mikolášikovej. Jej mama sa narodila v roku 1913 a mladšia dcéra bude mať tento rok 30. narodeniny. Spoločne s prítomnými hosťami v Piešťanskom informačnom centre si zaspomínala na historky so svojim dedkom, hovorila o práci a priateľoch jej mamy. Spomenula však i neľahký osud dcéry Viktórie, ktorá sa musela popasovať s ťažkou chorobou.
„Inšpiráciu beriem tak, že krámy mám v rôznych škatuliach, v ktorých sa rada hrabem. Vyberám si to, čo ma osloví. Materiál je ľahké vyhodiť do zberu. Mám dosť času a je mi to ľúto. Vymýšľam diela na základe konkrétnych predmetov, ktoré mám pred sebou. Nedá sa povedať, koľko mi to trvá. Niektoré obrazy boli hotové hneď, na iných som pracovala dlhšie. Podstatné je to, že keď chcem mať výstavu, pracujem denne asi od desiatej do štvrtej, nezáleží, či je sobota alebo nedeľa,“ uviedla N. Mikolášiková-Ábelová.
Ďalšie podrobnosti o výstave Recykel 3 si môžete prečítať v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín