Seniori bilancovali, podpísali partnerskú dohodu s Karlovými Varmi

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. marca 2017, 09:22
  • Autor:vd

Reštaurácia Semafor v pondelok 13. marca doslova praskala vo švíkoch. Pri slávnostne prestretých stoloch sedeli členovia Mestskej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska (MO JDS) v Piešťanoch, ktorí sa tu zišli na svojej výročnej členskej schôdzi. Začala privítaním hostí, pokračovala básňou, tancami i spevmi. V rámci pracovnej časti podpísali piešťanskí seniori partnerskú zmluvu s kolegami z Karlových Varov.

„Na schôdzi sa zúčastnilo 74 percent našich členov. Vekový priemer organizácie je okolo 74 rokov. Svojou prítomnosťou nás potešili hostia z ústredia JDS v Bratislave, Krajského výboru JDS v Trnave a tiež predstavitelia mesta a okresu,“ uviedla predsedníčka MO JDS Jarmila Vavrová. „Bolo potešením, že naše pozvanie prijali partneri z Karlových Varov. Uzavreli a podpísali sme s nimi partnerskú zmluvu,“ skonštatovala.

Kultúrny program otvorila prednesom básne známa recitátorka Oľga Tinajová. Po nej na parket nastúpili žiaci základnej umeleckej školy. Prezentovali sa nielen spoločenskými tancami, ale i scénickou choreografiou, v závere ktorej čert odnášal Káču na chrbte. Za všetky choreografie si vyslúžili výdatný potlesk. Pretože v spoločnosti ešte stále doznieval odkaz ôsmeho marca, čiže Medzinárodný deň žien, inšpirovali sa ním aj členky speváckej skupiny Rozmarínky. V rukách držali kvety – primulky, ktoré jednota pripravila pre svoje členky ako prejav spolupatričnosti a vďaky.

Seniori zhodnotili aj činnosť v uplynulom roku. „Naši členovia navštevovali spoločné stretnutia, pretože mottom práce JDS je, aby sa nik z nich necítil osamelý. Dostávali informácie prostredníctvom informačných tabúľ, ale aj našej stránky na Facebooku, ktorú sme pre nich založili. Dozvedeli sa, za akých okolností môžu podniknúť liečebné pobyty podľa ich zdravotných ťažkostí. Staráme sa, aby boli opatrní pri neželaných návštevách a vyhli sa exekúciám, ktorých je na Slovensku vďaka podvodníkom veľa. Organizujeme aj výlety do okolia i vydarený zájazd do Karlových Varov, ktorý sa konal v októbri minulého roka. Bol výzvou stráviť v príjemnej pohode voľný čas a ešte si aj obohatiť vlastné poznanie,“ uviedla predsedníčka.

V závere vyzvala členov k spolupráci na realizácii ďalších plánovaných činností a útočila na ich city v zmysle, že mozog a pamäť majú svoje vrtochy, ale srdce seniora je stále činné a nespí. Preto sa treba aj v pokročilom veku nechať „nakopnúť“ a skúsiť niečo, čo nikdy neurobil. Zmeniť tak názor na obdobie takzvaného tretieho veku a prežiť ho s radosťou a s primeraným nasadením.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 21. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava