Rozprávky spojili s kúpeľným mestom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 5. októbra 2016, 13:59
  • Autor:am

Deti zo Spojenej školy v Piešťanoch si opäť precvičili kreativitu a fantáziu. V stredu 28. septembra sa v budove na Žilinskej ceste vystrihovalo, lepilo, kreslilo a pritom i dobre zabávalo na podujatí s názvom Nakresli mi rozprávku.

Na úvod tvorivej dielne si deti zaspomínali, aké čarovné príbehy poznajú. Tí najšikovnejší dokonca v krátkosti prerozprávali dej, vzápätí dostali ťažkú úlohu, a to zasadiť príbeh svojej najobľúbenejšej rozprávky do kúpeľného mesta. „Tému sme prepojili s mestom Piešťany, pretože sa pripravuje rozsiahlejší projekt s názvom Mapa mesta, v ktorom žijem. Pokračovať bude na rôznych školách, toto bolo úvodné podujatie,“ predstavila jeho zámer Dana Galová, kultúrno-výchovná pracovníčka mestskej knižnice.

Deti mali na čistý výkres nakresliť motív rozprávky a zaradiť k nej dominanty mesta. „Pracovali sme so symbolmi, ako je páv, zázračné lekno, Kolonádový most, barlolámač,“ uviedla D. Galová. Priraďovanie známych motívov spojili učiteľky a pracovníčky knižnice so skúšaním vedomostí, deti sa aktívne zapájali a pomenúvali jednotlivé symboly Piešťan.

Viac ako dvadsiatka detí nakreslila mnoho zaujímavých obrázkov, učebňu na Žilinskej ceste razom zaplavila dúha farieb. Žiaci si svoje diela navzájom i hodnotili, ukazovali kamarátom, čo sa im na obrázkoch páči a čo zasa nie. Celé podujatie sprevádzala dobrá nálada, malí kreatívci sa smiali, dokonca lichotili učiteľkám. Spoluprácu ohodnotila pozitívne aj pracovníčka knižnice: „Pracovalo sa mi super, deti sú veľmi milé a vďačné. Človek má skutočne pocit, že im to robí radosť, a nie je to iba výplň ich času pomedzi vyučovanie, počas ktorého by sa len flákali. Naozaj sa potešili, že sme takúto akciu pripravili.“

Počas jesene budú obrázky vystavené v mestskej knižnici.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava