Prváci recitovali, spievali a plnili náročné úlohy

  • Kultúra a spoločnosť
  • 1. decembra 2016, 09:37
  • Autor:am

Slávnostná imatrikulácia ani tento rok neobišla žiakov prvého ročníka Základnej školy F. E. Scherera v Piešťanoch. Nováčikovia školy sídliacej na najväčšom sídlisku v kúpeľnom meste v utorok 22. novembra plnili ťažké úlohy, no popri tom sa aj dobre zabávali.

Prvácka trieda sa popoludní naplnila rodičmi, ktorí si prišli vychutnať slávnostné zaradenie svojich ratolestí medzi žiakov základnej školy. Na začiatku im deti predviedli básničky aj pesničky, potom si vyskúšali podliezanie prekážky či prenášanie loptičky z jednej strany miestnosti na druhú. Napriek tomu, že sú spolužiakmi ešte relatívne krátko, pri plnení úloh sa navzájom povzbudzovali.

„Deti sa na imatrikulácie tešili, pripravovali sme sa a trénovali básničky aj pesničky,“ povedala Ľubica Gregoričková, triedna učiteľka prvákov. Svojou snahou deti príjemne prekvapili aj „kráľovnú popoludnia“, riaditeľku školy Gizelu Talačovú. Prvákov pochválila a potešila sa ich dobre zvládnutému programu. Detí sa tiež spýtala, či si rady robia domáce úlohy a na ich zborové „ánó“ reagovali rodičia úprimným smiechom.

Po tejto časti nasledovalo slávnostné pasovanie detí farebnou megaceruzkou za žiakov školy. Triedna učiteľka nakrájala tortu a deti sa tak mohli po náročnom programe kráľovsky za jedným stolom pohostiť čokoládovo-banánovou lahôdkou z kuchyne jednej z mamičiek. Po jedle sa vyšantili na diskotéke.

Na všetko dohliadali aj deviataci prezlečení za rozprávkové bytosti. Žiakom tiež predčítali zopár dôležitých pravidiel, ktoré budú musieť počas štúdia dodržiavať, na čo im malí študenti zborovo odpovedali – sľubujem. „Vedúca voľného času Viera Mikesková každý rok pripraví s deviatakmi program. Je to náročné. Títo žiaci hovorili, že mali dokonca trému,“ prezradila Ľ. Gregoričková.
Triedna učiteľka je so svojím ročníkom spokojná: „Mám 24 žiakov, z toho jedného so znevýhodnením, ktorý má asistenta. Dá sa to však zvládnuť. Učí sa mi výborne, deti sú šikovné, vieme už aj slabiky a slová. Niektorí dokonca čítajú v šlabikári dopredu. Nechávam ich čo najviac tvorivo pracovať. Najhoršie je ich ustrážiť vo voľnej chvíli. Snažím sa ich motivovať, i keď niektorí majú problém s tým, že nevedia, čo je dobré a čo zlé.“

I tento rok si žiaci z imatrikulácie odniesli sladkú odmenu, omaľovánky, loptičky a hračky.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 29. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava