Po stužkovej chcú v Rakoviciach maturovať aj rodičia

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. decembra 2014, 14:16
  • Autor:Viera Dusíková

Floristickými dielami vyzdobená jedáleň Strednej odbornej školy v Rakoviciach bola dejiskom stužkovej slávnosti štvrtákov z odboru manažment regionálneho cestovného ruchu a pracovníkov marketingu. V piatok 21. novembra si užilo chvíle dojatia i zábavy sedemnásť z devätnástich študentov z triedy učiteľky Ľubice Bučkovej.

Niektoré čísla programu pripravovali dva týždne, iné týždeň. „A niektoré sme nemali nacvičené vôbec, takže sme improvizovali, ale s úspechom,“ povedala nám maturantka Simona Balónová. Ako prvú scénku predviedli tieňohru za osvetleným plátnom na zostrihané piesne. V nej vyjadrili tému – od narodenia po stužkovú. Potom mládenci oblečení v dámskych šatách predviedli módnu šou. Všetci, až na jedného, mali parochne, takže ten musel hrať oskalpovanú modelku. Nasledovala scénka o pokazenom rádiu, ktoré sa samočinne prepínalo na tri rôzne stanice, takže vzniklo vtipné spravodajstvo zo športu, farmy a relácie o varení. K vydareným číslam, ktoré však študenti nemali pripravené, patril breakdance. Ten im predviedol jeden z hostí stužkovej. „Pridal sa k nemu aj náš spolužiak, ktorý sa snažil robiť to isté,“ uviedla S. Balónová.
V tejto triede sa úspešne ujal témy „balenie báb“ jeden z donchuanov, ktorý lámal srdcia matkám maturantov. Dvojica študentov si vybrala scénku – Ako išlo vajce na vandrovku. Jeden z nich čítal príbeh, druhý rozprávku parodoval posunkovou rečou. V závere programu bol posledný súd. „Prišli sme v policajnom oblečení, zobrali sme triednu, dali sme jej putá a kládli si podmienky k maturitám. Až keď nám sľúbila, že všetky splní, pustili sme ju,“ dodala hovorkyňa triedy.
Maturanti sa zabávali až do rána. Triedna tancovala s nimi. „Niektorí rodičia, ktorí nechodili na združenia, takže ma ani nepoznali, sa ma pýtali, či je možné, aby sa prihlásili aj oni na štúdium do mojej triedy,“ smiala sa štíhla svetlovlasá učiteľka účtovníctva a ekonomiky, ktorá si stužkovú pochvaľovala rovnako ako jej zverenci. Aby na nich nezabudla, darovali jej módne náramkové hodinky.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 2. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela