Otcov s deťmi baví svet vo Vysokých Tatrách

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. júna 2017, 08:59
  • Autor:vd

Bude to výprava, akú vo Vysokých Tatrách ešte nezažili. V štýle komédie storočia S tebou ma baví svet sa do našich veľhôr vyberie 115-členná skupina chlapov s ratolesťami z nášho regiónu, aby si v Tatranskej Lomnici užili týždeň plný zábavy, kúpania a výletov.

Motívom nevšedného podujatia je aspoň na niekoľko dní v roku odbremeniť manželky od každodennej starostlivosti o svoje veľké i malé deti. Nápad sa zrodil pred šiestimi rokmi a postupne sa rozšíril medzi obyvateľmi Vrbového, Piešťan a okolitých obcí. „Inšpirovala nás legendárna komédia režisérky Marie Poledňákovej. Na ‚expedíciu Idixep’ sme sa vlakom po prvý raz vybrali štyria chlapi so štyrmi deťmi. O rok nás bolo štrnásť a cestovali sme už autami. Do tretice sme si už objednali autobus, lebo sa do akcie zapojilo 18 otcov a 20 detí,“ zaspomínal organizátor Dušan Kráľovič.

Naposledy sa na výlety vydalo 35 chlapov so 43 deťmi. K Štrbskému Plesu cestovali vlakom. „Aktuálne na týždňový pobyt vyrážame 21. júna. Tento rok sa nás nazbieralo 47 chlapov a 68 detí. Prepravovať sa budeme autobusmi a autami. Ubytovaní budeme v Tatranskej Lomnici. Pripravili sme pestrý program pre deti aj pre otcov. Pôjdeme na dve túry, jeden deň budeme športovať pri hoteli a na bobovej dráhe. Každý večer pôjdeme do hotelového bazéna s toboganom,“ spresnil D. Kráľovič.

Účastníci „expedície“ majú každý rok o pár centimetrov vyššie a kilogramov ťažšie deti, nové tričká a nových parťákov. Rovnako aj nové zážitky, o ktoré sa s našimi čitateľmi radi podelia. Ak by ste náhodou v tom čase boli v Tatrách aj vy a zbadali by ste podivnú skupinu ľudí v tričkách s nápisom „S tebou ma baví svet“, môžete si byť istí, že sú to tí naši. Pokojne sa im prihovorte a zaželajte im ako my, nech im to šliape!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj