Osviežte po zime šatník i seba

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. marca 2018, 06:34
  • Autor:am

Konečne je tu jar. Nielen kalendár, ale i počasie sa prehuplo do obdobia rozkvetu a príjemných teplôt a príroda sa pripravuje na opätovný začiatok celoročného životného kolobehu. Aby ste tento nával čerstvého vzduchu zvládli v zdraví a s gráciou, prinášame niekoľko tipov, ako si po zime zlepšiť formu.

Kým v zime sme obaľovali svoje telo i myseľ tukmi a cukrami, teraz je ten správny čas na detox. Nie, neradíme vám, aby ste týždeň pili len vodu alebo ovocné či zeleninové šťavy. Ono žiadne týždňové očistné kúry nemajú zázračné účinky ani na pleť, ani po nich neschudnete do bikín. Avšak niektoré pravidlá vám môžu pomôcť pri štarte do nového zdravšieho obdobia napríklad po psychickej stránke.
Ak ste rovnako ako väčšina národa plne vyťažení a nanajvýš zaneprázdnení na prípravu rôznych zdravých kulinárskych špecialít, skúste začať jednoducho. Namiesto desiatového keksíka z automatu si do tašky ráno vhoďte kúsok ovocia. Pribaľte si pokojne i pár orieškov, vaše telo sa vám poďakuje.
Pite veľa čistej vody. Ak máte chuť na niečo iné, namiesto koly siahnite radšej po zelenom alebo zázvorovom čaji. Okoreniť život si môžete napríklad kurkumou, tradičným indickým korením. Naopak, znížte príjem cukru. Skúste si dať do kávy nie dve, ale iba jednu lyžičku. Aj tá najmenšia zmena vášmu organizmu prospeje.
V neposlednom rade treba využiť slniečko. V zime má naše telo nedostatok vitamínu D, ktorý slnko v našom tele produkuje. Ak budete mať voľno, skúste vybehnúť na krátku prechádzku, napríklad popri Váhu. Uvidíte, ako dobre vám to „padne“.
A keď už budete takto parádne nabití novou energiou, vybehnite na nákupy a potešte sa obmenou šatníka. Ak by sme sa inšpirovali Milánom, mekkou módy a jej pouličným štýlom, našli by sme niekoľko kúskov oblečenia, ktoré sa túto jar nosia. Tak prečo ich nepriniesť z Milána aj k nám do Piešťan?
Vo vašom šatníku by nemal chýbať dlhý kabát. Zvoľte k nemu džínsy, členkové čižmičky a okrem toho, že vám bude príjemne teplo a neprechladnú vám kríže, budete trendy. Do módy opäť prichádzajú takzvané „opaskové tašky“, u nás známe ako ľadvinky. Pripnite si na svoj dlhý kabát aj ľadvinku a vyhrali ste.
V topánkovníku žiadnej trendovej dámy by nemali chýbať biele topánky. Áno, ľahko sa znečisťujú, no ak si ich neobujete na ihrisko s deťmi či prechádzku so psom, tak by ste ich zničiť nemali. Ak ešte nemáte biele topánky, šup do obchodu. Treba si predsa urobiť radosť novými.
Do módy opäť prichádzajú aj gepardie a tigrie vzory. Kabát alebo rukavičky s týmto motívom teda určite nič nepokazia. A ak ste chodili celú zimu v čiernom a šedom, bude to príjemná zmena.
Samozrejme, nikto z nás sa trendov v oblečení držať nemusí, ide len o inšpiráciu. Avšak urobiť si chvíľku pre seba, vyradiť zo šatníka oblečenie, ktoré sme na sebe nemali už veľmi dlho, a nahradiť ho niečím novým a vkusným, to nám môže len a len prospieť a pripraviť myseľ na nové, kvetnaté obdobie. Najviac vám však rozveselí a ozdraví look úsmev. Nezabudnite naň ani vtedy, keď budete najbližšie ráno vyrážať do práce.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav