Najlepší mladí záchranári sú zo ZŠ F. E. Scherera

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. mája 2017, 09:17
  • Autor:Jozef Sedláček

Okresné kolo súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany okresov Hlohovec a Piešťany sa uskutočnilo vo štvrtok 11. mája na kúpalisku v hlohoveckej Zámockej záhrade.

Do súťaže sa prihlásilo pätnásť škôl, ktoré zostavili sedemnásť štvorčlenných družstiev chlapcov a dievčat. Súťažili v disciplínach, kde sa prezentovali v poskytovaní prvej pomoci a ako sa zachovať v krízovej situácii.

Záchranárske družstvá mali správne vyplniť test, vykonať zdravotné činnosti, strieľať zo vzduchovky, hasiť malé požiare, použiť ochrannú masku, evakuačnú batožinu a tiež rozpoznať varovné signály CO. Členovia družstiev súťažili s veľkým oduševnením a v rámci smerníc. Tu bolo vidieť dobrú prácu nielen samotných žiakov, ale i jednotlivých učiteľov a inštruktorov, ktorí ich cvičili a viedli.

Za okres Piešťany si postup na celoslovenskú súťaž vybojovalo družstvo Základnej školy F. E. Scherera, vyhralo s počtom bodov 571. Druhú priečku obsadili mladí záchranári zo ZŠ M. R. Štefánika (558), tretí boli žiaci z Chtelnice (557).

Víťazné družstvo získalo aj putovný pohár. Prvé tri tímy z každého okresu boli ocenené pohármi, diplomami, medailami a vecnými cenami, ostatné družstvá si taktiež prevzali účastnícke diplomy a hodnotné ceny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava