Na Rebeccinu liečbu vyzbierali viac než päťtisíc eur

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. novembra 2016, 08:24
  • Autor:am

Rehabilitácie detí i dospelých s diagnózou detská mozgová obrna sú finančne nákladné. Usilovným bojovníkom preto prispievajú ľudia so srdcom na správnom mieste na to, aby cesta za splneným snom bola menej tŕnistá. V nedeľu 13. novembra v Dome umenia Piešťany zbierali peniaze aj na liečbu sedemročnej Rebecci z Krakovian.

V poradí tretím Koncertom pre Rebeccu už tradične sprevádzala moderátorská dvojica Roman Juraško a Dominika Dadíková. Úvod podujatia dojal mnohých k slzám. Rebecca sa s pomocou bariel presunula po javisku Domu umenia a všetkých utvrdila v tom, že je veľká bojovníčka.

Na pódiu jej zaspievala Celeste Buckingham s Matějom Vávrom, predstavili sa aj stálice tohto podujatia – kapela Jamestown – na čele s Itchom Pčelárom. „Keď sme prišli na prvý ročník koncertu, Rebeccu sme nepoznali, ale prišlo nám to ako dobrá vec. Postupom času sa nám to tu aj oproti ostatným akciám zdá také domácke, Rebeccu už poznáme osobne, máme vybudovaný vzťah,“ povedal Štefan „Itcho“ Pčelár, v minulosti finalista speváckej súťaže.

Na pódium vystúpili aj bratia Jobusovci so svojimi netradičnými hudobnými nástrojmi. „Musíme si pomáhať. Poznáme sa s Piscovcami, sú to fantastickí ľudia, ozvali sa a my sme radi prišli,“ uviedol Andrej Jobus zo skupiny Vrbovskí víťazi. Zaspievali a zatancovali aj deti z folklórneho súboru Krakovanček. Posledné vystúpenie patrilo Jurajovi „Ďurimu“ Hnilicovi, ktorý predviedol veľký spevácky talent: „Ďakujem, že môžem byť na akcii, ktorá má takú peknú misiu a srdce.“

Každoročná dražba obrazu Stana Trepača, umelca žijúceho v Krakovanoch, sa uskutočnila aj teraz. Dielo si opäť odniesol „pán Milan“, ktorý ako povedal, chce Rebecce pomôcť. Tento rok obraz vydražil za 450 eur. Peniaze odovzdávala aj riaditeľka Nadácie Adeli, Miriam Juhanesovičová, pogratulovala Rebecce a v mene nadácie jej na liečbu venovala 500 eur. Čiastkou 250 eur prispela aj Hotelová akadémia Ľ. Wintera. Počas koncertu sa k tomu všetkému podarilo vyzbierať ďalších 4452,70 eur. Všetky financie budú použité na Rebeccinu liečbu v Adeli Medical Centre.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 46, ktoré je v predaji od 15. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava