Na hotelovej akadémii zdravo a výživne

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. novembra 2016, 09:49
  • Autor:Alica Kusendová

Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch sa v školskom roku 2016/2017 na základe výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zapojila do projektu zameraného na zdravý životný štýl Zdravie na tanieri 2016.

Cieľom projektu je vytváranie zdravého prostredia v škole, motivácia žiakov k správnym stravovacím návykom, k správnemu pitnému režimu, podpora odborných zručností v aplikovaní správnych výživových návykov.

Žiaci Hotelovej akadémie Ľ. Wintera a tanečníci folklórneho súboru Žito, ktorý pôsobí pri hotelovej akadémii, natočili video s názvom Moje Aqua video. Chcú ním pôsobiť na svojich spolužiakov, aby uprednostňovali konzumáciu ovocia a zeleniny či pitie čistej vody ako náhrady za sladené nápoje a iné nezdravé potraviny. Video je sprístupnené aj verejnosti prostredníctvom televízie Karpaty a webstránky školy.

Ďalšou aktivitou k správnemu pitnému režimu je nainštalovanie výdajníkov vody v priestoroch školy s možnosťou prípravy čajov, studených a teplých nápojov.

Žiaci druhého a tretieho ročníka si vyskúšali na hodinách praktického vyučovania prípravu jedál a nápojov z ovocia a zeleniny. Zdravé a výživné jedlá, ovocné a zeleninové šaláty, smoothie prezentovali svojim spolužiakom v priestoroch školy s možnosťou ich degustácie.

V aule školy sa uskutočnila pre žiakov druhého ročníka prednáška zameraná na minerálne vody a ich vplyv na zdravie jednotlivca. Žiaci mali možnosť porovnať vzorky jednotlivých minerálnych vôd, ich zloženie, pôvod a zaradenie v pitnom režime.

Hoci realizácia aktivít projektu trvala len niekoľko mesiacov, veríme, že odozvy v návykoch žiakov vzhľadom na výživu o ich vzťahu k zdravému životnému štýlu zostanú v ich mysliach oveľa dlhšie.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 47, ktoré je v predaji od 22. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav