Hotelová akadémia oslávila okrúhlu sedemdesiatku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. októbra 2016, 19:02
  • Autor:A. Mathiasová

Jedenásťtisíc absolventov, dvesto
učiteľov a desať riaditeľov.
Hotelová akadémia Ľudovíta
Wintera v Piešťanoch oslávila
70. narodeniny. V piatok 7. októbra
sa v Dome umenia zišli bývalí
aj súčasní študenti a pedagógovia
a spoločne pomohli svojej
alma mater prekročiť prah
do ďalšieho desaťročia.

Slávnostný program sa začal v Dome umenia. Návštevníci prichádzajúci po červenom koberci zaplnili sálu do posledného miesta a po zhasnutí svetiel ich privítali moderátori večera Karin Olasová a Přemysl Boublík. Po úvodnom videu prezentujúcom Piešťany a, samozrejme, Hotelovú akadémiu Ľ. Wintera (HAĽW) prišli na rad príhovory plné gratulácií a obdivných slov. Slova sa ujal predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš, ale aj súčasný riaditeľ HAĽW Ladislav Blaškovič.

„Môj vzťah k škole je veľmi osobný. Prvé stretnutie sa začalo skoro pred tridsiatimi rokmi, kde som ako žiak vstrebával informácie a chcel som sa naučiť čo najviac. K tomu mi pomáhalo veľa osobností zo školy, ktorým dnes môžem byť kolegom či dokonca mnohým priateľom. Spolupráca pokračovala v praxi, kde som začal žiakom odovzdávať informácie ako inštruktor praxe. A môj život ma nasmeroval tak, aby som sa pred pätnástimi rokmi vrátil a mohol posúvať svoje vedomosti smerom k mladým ľuďom ako učiteľ a už štyri roky ovplyvňovať riadenie školy,“ povedal prítomným L. Blaškovič. Aké je riadiť takú významnú inštitúciu priznal aj novinárom: „Je to veľká výzva, príležitosť, uznanie, hrdosť, radosť.“ Prevzal si ocenenie od T. Mikuša, ale aj plaketu Mesta Piešťany od primátora Miloša Tamajku.

V programe sa predstavili žiaci zo základnej umeleckej školy a rovnako aj hotelky, keď dobovou scénkou predviedli, ako vznikala škola. Na pódiu sa predviedli aj tanečníci z Lúčnice a spevák Adam Ďurica. Do Siene slávy uviedli Jozefa Kočára, Alexandra Bayera a Augustína Koprnu.

Viac sa dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 11. októbra.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín