Hľadali poklad

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júna 2017, 09:24
  • Autor:am

Ani silné popoludňajšie slnko neodradilo aktívnych pátračov od hľadania pokladu ukrytého kdesi v zákutiach kúpeľného mesta. Mládežnícke zoskupenie PunkStream sa totiž rozhodlo v sobotu 24. júna pre všetkých, ktorým sa nelení, zorganizovať zábavné podujatie Treasure hunt.

Trojčlenné tímy sa dostavili pred piešťanské kino Fontána, kde si vyzdvihli kartičky s inštrukciami. V súťaži Treasure hunt išlo o to, aby v predpísanom časovom limite, ale najlepšie čo najskôr, hľadali básničky, našli tabule či iné predmety a pomocou v nich ukrytých kódov rozlúštili, kde sa nachádza poklad.

Nebolo to vôbec jednoduché, lebo aj pri sálajúcom slniečku museli pátrači používať chladnú hlavu. Čakala na nich totiž ASCII tabuľka, premeny písmen do číselnej hodnoty, získavanie súradníc. Keď sa im podarilo všetko rozlúštiť, pomôcky ich priviedli až k pokladu – medenej barle. Pôvodne sa mala nachádzať na Lide, no keďže pre piatkovú búrku bol vstup zakázaný, presunuli ju pred hojdací most.

„Akciu hodnotím úspešne a vydarene, taktiež tímy si pochvaľovali a tešia sa na ďalší ročník. Mňa a ostatných organizátorov títo ľudia prekvapili, pretože aj vo vysokých horúčavách nasadili vysoké tempo a dopracovali sa k pokladu len za hodinu a pol,“ uviedol organizátor Rastislav Gablovič z PunkStream. Práve preto sa rozhodli, že o rok trať rozšíria a pridajú viac úloh.

Celkovo prvý ročník absolvovalo šesť trojíc prevažne z Piešťan. Na prvom mieste sa umiestnil tím Trojka z Brna, druhé miesto zaujali Hunters a tretia priečka patrila zoskupeniu Nevieme.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj