Dievčatká sa s bábikami zladili aj oblečením

  • Kultúra a spoločnosť
  • 5. mája 2016, 13:06
  • Autor:am

Centrum voľného času pri Základnej škole F. E. Scherera v Piešťanoch v spolupráci so Školským klub detí si pre žiakov prvého stupňa opäť pripravilo zaujímavú súťaž. Deti si v utorok 26. apríla priniesli do školy bábiky a snažili sa porotu presvedčiť, že práve tá ich je hodná ocenenia Miss.

Už tradičného školského podujatia sa zúčastnilo deväť žiačok. Do hudobnej miestnosti si okrem bábik priniesli i kočíky a postieľky, niektoré sa dokonca so svojimi „deťmi“ zladili oblečením. Po úvodnom privítaní si určili poradie a svoje „deti“ postupne odprezentovali. Porota oceňovala nie krásu bábik, ale to, ako s nimi žiačky vedia zaobchádzať. „Hodnotilo sa držanie bábiky, oblečenie, podobnosť s realitou a každá si mala pripraviť báseň, pieseň a varenie pre svoju bábiku,“ povedala Gizela Talačová, riaditeľka ZŠ F. E. Scherera.

Aj v súčasnej dobe majú klasické hracie prvky v detskom svete miesto. „Hračky nahrádzajú mobily, tablety, notebooky. Je dobré, že deti ešte vlastnia aj bežné, nielen mechanické a informačno-komunikačné prostriedky pre zábavu,“ zamyslela sa G. Talačová.

Detské hračky sa rokmi veľmi zmenili, pôsobia čím ďalej, tým reálnejšie. „Myslím si, že je oveľa lepšie, ak bábiky vyzerajú ako bábätká. Typické vychudnuté bárbiny nie sú dobré, pretože dievčatám dávajú nesprávny vzor,“ dodala riaditeľka.

V prvej kategórii, medzi žiakmi prvého ročníka, zvíťazila Hanka Rybanská z 1. A, na druhom mieste sa umiestnila jej spolužiačka Vanessa Masaryková. V kategórii starších žiakov obsadila víťaznú priečku druháčka Sofia Ferancová, za ňou skončila tretiačka Sandra Matúšeková.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 3. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek